Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 19:48

Καλαμάτα: Έργο 3,7 εκ. ευρώ από το “Αντώνης Τρίτσης” διεκδικεί η ΔΕΥΑΚ

Καλαμάτα: Έργο 3,7 εκ. ευρώ από το “Αντώνης Τρίτσης” διεκδικεί η ΔΕΥΑΚ

Εργο 3,7 εκ. ευρώ για διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ διεκδικεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος υπέβαλε χθες πρόταση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων ΔΕΥΑΚ”.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3.729.400 ευρώ και το έργο χωρίζεται σε 4 υποέργα.
Υποέργο 1: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑΚ μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων λειτουργίας που αφορούν τις γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια του δικτύου, η επαγόμενη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσής τους και η αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας.
Υποέργο 2: Βασικός σκοπός είναι η ενεργειακή αυτονομία της επιχείρησης με χρήση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία.
Υποέργο 3: Σκοπός της ΔΕΥΑΚ είναι η προετοιμασία και σύνταξη φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση.
Υποέργο 4: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑΚ μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η κάλυψη της εκτιμώμενης δαπάνης σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ σχετικά με το κόστος σύνδεσης των δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 999.50 KWp<Ppv<1 το κάθε ένα με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.