Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 18:59

Ξεκίνησε ο δρόμος Ανω - Κάτω Βέργας

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε ο δρόμος Ανω - Κάτω Βέργας

Ξεκίνησε το έργο βελτίωσης οδού Ανω - Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Βέργα (άνω τμήμα), με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Για τις εργασίες και τον προγραμματισμό του έργου που υλοποιείται με έκπτωση 48,39%, ενημερώθηκε χθες σε επιτόπια επίσκεψή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Η ενημέρωση έγινε από τον ανάδοχο του έργου Ευστάθιο Τσικάκη και τον επιβλέποντα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών μηχανικό Βασίλη Χρονόπουλο, παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και του προέδρου της Κοινότητας Βέργας Γιώργου Κουρεντζή.
Πρόκειται, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, για ένα έργο που θα αποφέρει σημαντική βελτίωση της συγκοινωνίας με την Ανω Βέργα με τις θετικές επιπτώσεις να είναι: Η ασφαλής σύνδεση της επαρχιακής οδού Καλαμάτας-Αρεόπολης με την Ανω Βέργα και η σύγχρονη με ασφάλεια μείωση της απόστασης προς τον τόπο της αγροκτηνοτροφικής απασχόλησης των κατοίκων. Η εξασφάλιση της αντιπυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής και η προστασία γενικότερα του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος. Η υποστήριξη και προστασία της πολυδιάστατης κτηνοτροφικής, αγροτικής και δασοπονικής δραστηριότητας. Η έγκαιρη επισήμανση των πυρκαγιών και η δημιουργία των προϋποθέσεων ταχείας και αποτελεσματικής επέμβασης. Η βελτίωση της πρόσβασης σε υφιστάμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις της Ανω Βέργας. Η ανάπτυξη των υποδομών για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής της Ανω Βέργας. Η εξυπηρέτηση ορισμένων μορφών αγροτουρισμού.


NEWSLETTER