Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 08:47

Καλαμάτα: Στην τύχη του το πράσινο παρά τις προβλέψεις του σχεδίου πόλης

Γράφτηκε από τον

 

Στο αναθεωρημένο σχέδιο του 1905 της Καλαμάτας που εγκρίθηκε το 1987, προβλέπονται χώροι πρασίνου, κυρίως στο νότιο μέτωπο της πόλης, όπου έχει γίνει η μεγαλύτερη οικοδόμηση.

Είναι χώροι δεσμευμένοι, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει φτιαχτεί ούτε ένας.

Αυτό μας επεσήμανε παλιός αυτοδιοικητικός της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με αφορμή το μόλις 5,5% και κάτι παραπάνω πράσινο, στη δήλωση του διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Λιοντήρη ότι “πριν 35 χρόνια στο σχέδιο πόλης μόνο το 2% ήταν πράσινο, τώρα στα 9.500 στρέμματα του σχεδίου έχουμε ξεπεράσει το 5,5%. Εχουμε 500 στρέμματα οργανωμένου πράσινου”.

Οπως φανερώνουν τα πράγματα, οι δημοτικές αρχές δεν δείχνουν ενδιαφέρον και δεν αποτελεί προτεραιότητα η αύξηση του πρασίνου στην πόλη, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν για την απόκτηση αυτών των χώρων.

Το παρήγορο και θετικό λόγω της συγκυρίας, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, είναι ότι ελάχιστοι από αυτούς τους χώρους έχουν αποδεσμευτεί, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης από το 2011 κι έπειτα, που προκάλεσε έλλειψη ενδιαφέροντος σε πρώην ιδιοκτήτες για να οικοδομήσουν.

Γ.Σ.