Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 21:59

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα 6 πάρκα τσέπης της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Παρουσιάστηκαν τα πρώτα 6 πάρκα τσέπης της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Τα 6 “πάρκα τσέπης” που φτιάχτηκαν μέχρι τώρα στην Καλαμάτα και ομόρφυναν την εικόνα περιοχών της, παρουσιάστηκαν απόψε από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, στο ανακαινισμένο παρκάκι στην οδό Ασκληπιού απέναντι από τους Ταξιάρχες, στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι “αυτό το πάρκο το αφιερώνουμε στους υγειονομικούς, που καταβάλλουν, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε προσπάθεια για τη δημόσια υγεία”.

Αρχικά, ο Βασίλης Κουτραφούρης πολιτικός μηχανικός - ειδικός συνεργάτης του δημάρχου, που μελέτησε τα συγκεκριμένα παρκάκια, έκανε λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι για μεμονωμένες μικροαναπλάσεις. Είπε ότι η Καλαμάτα είναι από τους πρώτους δήμους όπου δημιουργήθηκαν “πάρκα τσέπης” και αναβαθμίστηκαν γειτονιές, μίλησε για ολιστικό σχεδιασμό και ανέφερε πως “το 2022 θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι το πρότζεκτ αυτό “το πιστέψαμε, προεκλογικά το είχαμε εντάξει στο πρόγραμμά μας” και μίλησε για αξιοποίηση δημόσιων χώρων, προστασία του περιβάλλοντος, βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και του μικροκλίματος κάθε περιοχής. Ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος τέτοιων παρεμβάσεων και ευχαρίστησε τον δημοτικό σύμβουλο και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα (έδωσε και αυτός το “παρών”), τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, τον Βασίλη Κουτραφούρη και τον διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Λιοντήρη.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος παρατήρησε ότι τα “πάρκα τσέπης” έχουν φτιαχτεί με τα συνεργεία αυτεπιστασίας του δήμου και δήλωσε πως “με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να φτιάξουμε και άλλα πάρκα”.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αννα Καλογεροπούλου, αρμόδια για τον τουρισμό, είπε ότι η δημοτική αρχή παίρνει πολλά εύσημα, τη συνεχάρη και προέτρεψε: “Συνεχίστε το έργο σας”.

Τα άλλα 5 “πάρκα τσέπης” έγιναν στη Νέδοντος (στο ύψος του Μεγάρου Χορού), στην Παν. Καίσαρη και Βύρωνος, στα Γιαννιτσάνικα, στη Ράχη και στη Δυτική Γειτονιά.


NEWSLETTER