Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 18:14

Φιλοξενία άστεγων στο Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας - Κλειστά τα Δημοτικά Υπνωτήρια!

Γράφτηκε από την
Φιλοξενία άστεγων στο Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας - Κλειστά τα Δημοτικά Υπνωτήρια!

Το Α’ ΚΑΠΗ της πόλης έχει θέσει σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι τις 28 του μήνα, ώστε αν απαιτηθεί να φιλοξενήσει στο ζεστό του χώρο όποιον άστεγο το επιθυμεί.

Οπως ανακοινώθηκε, την Κυριακή ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργος Φάβας και η διευθύντρια της Πρόνοιας Λευκοθέα Καράμπελα επισκέφθηκαν το Α’ ΚΑΠΗ στο πλαίσιο της επιφυλακής του Δήμου Καλαμάτας για τον επερχόμενο παγετό, που ήδη πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Η συγκεκριμένη δομή είναι θερμαινόμενη και σε αυτή διανέμεται δημοτικό συσσίτιο στους άπορους συμπολίτες μας. Μέχρι τις 28 του μήνα θα είναι σε 24ωρη επιφυλακή, προκειμένου αν χρειαστεί να φιλοξενήσει όποιον άστεγο το επιθυμεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, εφόσον παραστεί μεγαλύτερη ανάγκη θα ανοίξουν και τα Δημοτικά Υπνωτήρια. Ολοι οι άστεγοι δικαιούνται και απολαμβάνουν τη συμπαράσταση του δήμου. Για το λόγο αυτό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ή να καταφύγουν στο Α’ ΚΑΠΗ, οδός Μπούτση 1, τηλέφωνο 27210 95655 και με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα στο τηλ. 6945-237810.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΥΠΝΩΤΗΡΙΑ

Το γεγονός ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια που εγκαινιάστηκαν από τη δημοτική αρχή είναι κλειστά, καταγγέλλει ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Βασίλης Κανάκης σε ανάρτησή του.

Με τίτλο “Δημοτικά υπνωτήρια και παραλογισμός” σημειώνει: “Πριν από λίγους μήνες εγκαινιάστηκαν από τη δημοτική αρχή τα υπνωτήρια του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να φιλοξενούν τις νύχτες ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα κατάλυμα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή και κόπηκαν οι κόκκινες κορδέλες με κάθε επισημότητα, φωτογραφίσεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ για το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου. Υστερα από σχεδόν 3 μήνες και ενόψει του κύματος της επερχόμενης παγωνιάς τα υπνωτήρια δεν λειτουργούν λόγω κάποιας γραφειοκρατικής διαδικασίας, την οποία δεν δύναται η δημοτική αρχή να ολοκληρώσει εγκαίρως.

Βέβαια σε αντίθεση με τα εγκαίνια, όπου άπαντες εργάστηκαν πυρετωδώς για να καταλάβουν μια επίκαιρη θέση στις φωτογραφίες, τα αντανακλαστικά σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζονται μειωμένα. Μάλλον θα λειτουργήσουν για τις γλυκιές νύχτες του καλοκαιριού… Ντροπή…”.


NEWSLETTER