Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 11:06

Παράταξη Δριμή: «Να μην αποκλειστούν οι Δημοτικές Ενότητες από το "Αντώνης Τρίτσης"

Παράταξη Δριμή: «Να μην αποκλειστούν οι Δημοτικές Ενότητες από το "Αντώνης Τρίτσης"

«Να μην αποκλειστούν από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" οι Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνος και Τριπύλας» ζητεί με ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία».

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας" Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος έχουμε θέσει αρκετές φορές το ζήτημα της ενημέρωσης για τα έργα του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Έχουμε ζητήσει να υπάρξει κατανομή πόρων και έργων σε κάθε δημοτική ενότητα και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου 9/4, ο δημοτικός σύμβουλος της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας" κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας) απευθυνόμενος στο δήμαρχο επανέφερε και πάλι το θέμα του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Συγκεκριμένα ανέφερε: "Κάθε τετραετία υπάρχει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Παλιότερα ήταν το ΕΠΤΑ, στη συνέχεια ήταν το "Θησέας" και το "Φιλόδημος", σήμερα είναι το "Αντώνης Τρίτσης". Τα χρήματα του προγράμματος για το δήμο μας είναι 12.000.000 ευρώ. Μπορείτε να μας ενημερώσετε κ. δήμαρχε αν έχουν κατανεμηθεί χρήματα, πόσα και σε ποια έργα για τις Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνος και Τριπύλας από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"; Ή μήπως σχεδιάζετε να μείνουν στο μηδέν και να αποκλειστούν οι τρεις ενότητες από το πρόγραμμα; Προτείνουμε και πάλι να διασφαλιστεί τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα για έργα σε κάθε μία από τις Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνος, Τριπύλας. Οι τρεις ενότητες είναι ο μισός σε έκταση Δήμος Τριφυλίας και είναι κυρίως αγροτικές και ορεινές-ημιορεινές".
Υπεύθυνη απάντηση τόσο εμείς όσο και οι δημότες δεν έχουμε πάρει ακόμα. Η λαλίστατη δημοτική αρχή δεν απαντά. Κρύβεται».