Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 08:14

Στην πλατεία Καλαμάτας 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

Γράφτηκε από την
Στην πλατεία Καλαμάτας 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

 

Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής  Ευφυών Συστημάτων που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχουσες ομάδες θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους στις θεματικές ενότητες: Ρομποτική, Ευφυή Συστήματα, Πειραματικές Διατάξεις Φυσικής.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους πρωταγωνιστές του φεστιβάλ, δηλαδή τους συμμετέχοντες μαθητές σχετικά τις εφαρμογές τους, αλλά και για θέματα, όπως για την πηγή έμπνευσης τους, τον τρόπο κατασκευής τους, τα συναισθήματα που τους γεννιούνται σχεδιάζοντας προτάσεις για το μέλλον των πόλεων κ.α.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων είναι οι ακόλουθες (με τυχαία σερά): Smartbricks, Blackstorm, Kalamata Storm, Ρομποτόπαιδα, Robogirls, Μικροί Οδοιπόροι, Robolab S-Spot, 2ΕΠΑΛ, Α(ΠΕ)κοβίτικα, HA.R.LEM (Harvester Robotics Lemons), Robophone, Οι μικροί αγρ(ομπ)οτες, Energy Saviours, Road Masters, Vytina Robotics, Smartfarm, ΕΚΦΕ Μεσσηνίας, 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (5 ομάδες στη θεματική ενότητα Πειραματικές Διατάξεις Φυσικής), Αγροβότ, Χαροκοπιό, Μεθώνη.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση,

Α) Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, Β) Μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τους ανωτέρω τρόπους παρακολούθησης και γενικότερα για το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων θα παρέχονται: μέσω της ιστοσελίδας robotics.kalamata.gr αλλά και μέσω της σελίδας στο FaceBook: https://www.facebook.com/Robotics.Dimos.Kalamatas.


NEWSLETTER