Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 18:37

Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις για δρόμο Ανω - Κάτω Βέργα

Γράφτηκε από τον
Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις για δρόμο Ανω - Κάτω Βέργα

 

Τα ερωτήματα από τις μειοψηφίες, από τους Βασίλη Κοσμόπουλο και Βασίλη Τζαμουράνη, που δεν μπορούσαν να απαντηθούν από τη δημοτική αρχή, ανέβαλαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, τη λήψη απόφασης για τη διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο για το έργο βελτίωσης της τοπικής οδού Ανω - Κάτω Βέργας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Η δημοτική αρχή δεν μπορούσε να απαντήσει, γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης συνόδευε την υπουργό Λίνα Μενδώνη και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Χριστίνα Λυκουργιά βρισκόταν σε υπηρεσιακή συνάντηση.

Η διάλυση της εργολαβικής σύμβασης αναμένεται να επικυρώσει και τυπικά τη διακοπή του έργου, μετά την απόφαση ανάκλησης της ένταξής του από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Δεκέμβριο του 2021,

Το έργο σκόνταψε στα σοβαρά προβλήματα που είχε η μελέτη και οι διορθώσεις που έγιναν και ουσιαστικά δημιούργησαν μια νέα μελέτη, έδωσαν προϋπολογισμό αρκετά μεγαλύτερο από τον εγκεκριμένο για την υλοποίηση του έργου.

Από τους δύο επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών επικρίθηκε το γεγονός ότι η διάλυση έρχεται μετά από 6 - 7 μήνες από την απένταξη του έργου. Οι ερωτήσεις τους (και του συμβούλου της μειοψηφίας Λεωνίδα Λιάππα) αφορούσαν: Σε τι ύψος έχουν φθάσει οι εργασίες και πως θα πληρωθούν; Αν υπήρξε θέμα αποζημίωσης του εργολάβου. Πως ανατέθηκε μελέτη που εκπονήθηκε από τον εργολάβο;  Αν πληρώθηκε και πώς θα πληρωθεί γι’ αυτή τη μελέτη.

Γ.Σ.


NEWSLETTER