Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 17:19

Νέος διαγωνισμός με ελάχιστο μίσθωμα για υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Νέος διαγωνισμός με ελάχιστο μίσθωμα για υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καλαμάτας, όμως, θα συζητηθεί ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπάρξει νέα γνωμοδότηση για το μάστερ πλαν του λιμανιού, γιατί άλλαξε η νομοθεσία.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη.

Ειδικότερα, παρατήρησε ότι “και να είχε υλοποιηθεί ο διαγωνισμός - που απέβη άγονος - για το υδατοδρόμιο θα έπρεπε να τον επαναλάβουμε, γιατί άλλαξε η νομοθεσία”. Ανέφερε ότι στον πρώτο διαγωνισμό “προστατέψαμε τα συμφέροντα του δήμου” κι εξήγησε πως “βάλαμε 1.300 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα, γιατί στην Πάτρα είχε 1.200. Αλλά εκεί είχε ολοκληρωμένη την υποδομή για το υδατοδρόμιο, ενώ το δικό μας δεν έχει τίποτα, πρέπει να δημιουργηθεί με ό,τι χρειάζεται”.

Γι’ αυτό διευκρίνισε ότι στο νέο διαγωνισμό το μίσθωμα θα είναι από 350 μέχρι 500 ευρώ, όπως έχουν βάλει και άλλες περιοχές.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι “μας ενδιαφέρει να πετάξουν υδροπλάνα το 2023, αυτό είναι το σημαντικότερο” και ανακοίνωσε πως “το μάστερ πλαν του λιμανιού θα ξαναέρθει, γιατί άλλαξε η νομοθεσία και λέει ότι πρέπει να προηγηθεί στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων”. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό, θα το ξανασυζητήσουμε”.

Τέλος, δήλωσε με ανακούφιση “ευτυχώς που δεν εμπλέκεται με το υδατοδρόμιο, δεν το ακυρώνει για να μπορέσει να χωροθετηθεί η διαδρομή”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER