Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 09:03

Αριστοδήμου και Αβίας: Απειλή για τους πεζούς τα ερειπωμένα κτήρια

Γράφτηκε από τον

 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Μεγάλο κίνδυνο για τους πεζούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα αποτελούν τα ερειπωμένα κτήρια στις οδούς Αριστοδήμου και Αβίας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Καλαμάτας. Πριν λίγες ημέρες ένα κεραμίδι έπεσε από ερειπωμένο ισόγειο και μια ηλικιωμένη γυναίκα που μένει στη γειτονιά, σώθηκε από τύχη.

Κάτοικοι της περιοχής καλούν τον Δήμο Καλαμάτας να δείξει ενδιαφέρον, αφού αδιαφορούν, πριν γίνει κάποιο κακό, πριν χτυπήσει σοβαρά κάποιος άνθρωπος.

Ειδικότερα, η Αγγελική Βεργινάδη μας ενημέρωσε ότι “έπεσε ένα κεραμίδι και στο τσακ τη γλύτωσε μια ηλικιωμένη γειτόνισσα”. Παρατήρησε, δείχνοντάς μας, ότι “στο κτήριο αυτό και στο διπλανό, κεραμίδια κρέμονται επικίνδυνα, έτοιμα να πέσουν και να χτυπήσουν κάποιον περαστικό”.

Επεσήμανε ότι “αφού οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν, κάτι να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας πριν γίνει κακό” και σημείωσε: “Αν γίνει το κακό, θα έρθουν όλοι μετά και θα ψάχνουν να βρουν ευθύνες. Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα, ιδιαίτερα στο διώροφο Αριστοδήμου και Αβίας. Εβαλαν κορδέλα κι έκαναν περιφράξεις, αλλά και στο δρόμο που περνούν άνθρωποι και αυτοκίνητα κινδυνεύουν. Μιλάμε για μια πολύ επικίνδυνη περιοχή στις οδούς Αριστοδήμου και Αβίας”.

Η Βαρβάρα Σιάγκρη, η ηλικιωμένη γυναίκα που κινδύνευσε από το κεραμίδι που έριξε ένα περιστέρι, τόνισε με ανησυχία: “Είναι επικίνδυνα τα πράγματα. Ημουν τυχερή. Από δω περνούν φοιτητές που μένουν πιο δίπλα και βγαίνω και τους λέω να προσέχουν, να περνούν στη μέση του δρόμου”. Μας ενημέρωσε πως από τον δήμο που απευθύνθηκε, “μου είπαν ότι αν γίνει κανένα κακό, θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Αν γίνει το κακό και χτυπήσει κανένας άνθρωπος, τι να πληρώσει μετά ο ιδιοκτήτης…”. Σημείωσε ότι “παρακάτω στην Αριστοδήμου είναι χειρότερα, πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Τα κτήρια έχουν ιδιοκτήτες. Το γωνιακό, το διώροφο το πιο επικίνδυνο είναι έρημο, δεν έχει κανέναν”.

Η κ. Βαρβάρα απηύθυνε έκκληση “κάτι να γίνει, να μην σκοτωθεί κανένα παιδί”.

Μια γειτόνισσα που βγήκε στο μπαλκόνι και άκουσε τη συζήτησή μας, επιβεβαιώνοντας την επικινδυνότητα, επεσήμανε με αγωνία: “Γίνεται χαμός. Φοβόμαστε να περάσουμε από δω, Αβίας και Αριστοδήμου, αλλάζουμε δρόμο. Και η περιοχή είναι στο κέντρο της πόλης, κοντά στην Αριστομένους και την κεντρική πλατεία”.