Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 22:00

Δήμος Καλαμάτας: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2023

Γράφτηκε από την

Κατά πλειοψηφία, με τις αρνητικές ψήφους των παρατάξεων της μειοψηφίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ψήφισε τον προϋπολογισµό του δήµου για το 2023 στο ύψος των 83.598.149,21 ευρώ, σε ειδική συνεδρίαση νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Η εισήγηση επί του προϋπολογισμού έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη (τον χαρακτήρισε απόλυτα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο) και από τη διευθύντρια Οικονομικών Λευκοθέα Καράμπελα.

Οι επικεφαλής των μειοψηφιών επέκριναν τη δημοτική αρχή για τους προβληματικούς ρυθμούς υλοποίησης σημαντικών έργων και για το γεγονός ότι ο δήμος μεταφέρει όλη τη ΣΑΤΑ του 2022 στην επόμενη χρονιά, αλλά και ποσά της ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών. Ασκησαν κριτική για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για το παραλιακό μέτωπο, για το χρηματικό υπόλοιπο που αυξάνεται κατά 4 εκ. ευρώ και για τις απαιτήσεις του δήμου από προηγούμενα χρόνια που αυξάνονται κατά 2,3 εκ. ευρώ και δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας, είναι ένας δήμος που έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά” και υποστήριξε πως “αντέχει, γιατί εφαρμόζουμε μία οικονομική πολιτική εξορθολογισμένη. Μία πολιτική που στο επίκεντρο έχει τους δημότες μας και την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το πρόγραμμα έργων και δράσεων που υλοποιούμε, ενισχύοντας υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ενισχύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου. Με έργο στην πράξη, στην πόλη και τα χωριά, πιστοί στις δεσμεύσεις μας”.