Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 10:25

Μήνυμα Καρβέλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Καρβέλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στέλνει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλοι έχουν “το δικαίωμα στην ισότιμη καθημερινότητα, στην πρόσβαση, στη μετακίνηση, στη διασκέδαση, στη ζωή”.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Για τις Παγκόσμιες Ημέρες, τις Διεθνείς Ημέρες και τις Ημερες Ευαισθητοποίησης, ως δημοτική αρχή θέλουμε περισσότερο να σιωπούμε παρά να μιλάμε. Επειδή όμως ένα σύντομο μήνυμα είναι πάντα χρήσιμο, για την Ημέρα των Συνανθρώπων μας με Αναπηρίες θέλουμε να ζητήσουμε από όλους τους δημότες μας να έχουν στο νου τους ότι υπάρχουν και αναπηρίες – δυσκολίες που δε φαίνονται, όπως ο διαβήτης, ο αυτισμός και οποιαδήποτε κατάσταση κάνει έναν άνθρωπο να μη νιώθει – και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις να μην “είναι” – ίσος με τον άλλο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όλες οι αναπλάσεις σε πλατείες, παιδικές χαρές και σχολεία, έχουν ως στόχο την απόλυτη προσβασιμότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα έργα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπως είναι η ανάπλαση του Λιμανιού της Πύλου, η ανακατασκευή του Μουσείου Χώρας, του Πολιτιστικού Κέντρου Χώρας κ.α. Την ισότητα την έχουμε ανάγκη όλοι. Αυτό το δικαίωμα διεκδικούμε. Το δικαίωμα στην ισότιμη καθημερινότητα, στην πρόσβαση, στη μετακίνηση, στη διασκέδαση, στη ζωή. Όχι πολλές κουβέντες, μελέτη και έργα. Οχι άλλες δηλώσεις, αλλαγές και ουσία”.


NEWSLETTER