Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 17:45

Διαμαρτυρίες για τις εργασίες στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελιγαλά από την παράταξη Γ. Αδαμόπουλου

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρίες για τις εργασίες στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελιγαλά από την παράταξη Γ. Αδαμόπουλου

“Το καμπανάκι του κινδύνου μήπως κανείς υπεύθυνος ευαισθητοποιηθεί”, χτυπάει για άλλη μια φορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η “Αναγέννηση Ανω Μεσσηνίας” - μείζων μειοψηφία στο Δήμο Οιχαλίας, καθώς “οι συνεχιζόμενες εργασίες στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελιγαλά εξακολουθούν να γίνονται παράλληλα με τα μαθήματα”.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο σχολείο των Σερρών που στοίχισε τη ζωή ενός 11χρονου μαθητή, η παράταξη με επικεφαλής τον Γιάννη Αδαμόπουλο, παρατηρεί πως “είναι η τέταρτη φορά που παρεμβαίνουμε δημόσια για το θέμα αυτό, ακριβώς επειδή το θεωρούμε υψίστης σημασίας κι επειδή προσπαθούμε να συνετίσουμε τη δημοτική αρχή και να προλάβουμε το όποιο ατύχημα”.

Αφού αναφέρει ότι ο κ. Αδαμόπουλος “έχει θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα, έχει επισημάνει το πρόβλημα και τους κινδύνους” και ο δήμος “επίσημα συστήνει «υπομονή» και μας εγκαλεί ως αντιπολίτευση γιατί «δε βάζουμε πλάτη”, δηλώνει πως “δε θα βάλουμε πλάτη στην εγκληματική σας αδιαφορία. Δε θα αφήσουμε την υγεία των μαθητών στην τύχη, επειδή ψάχνετε συνένοχους. Ευχόμαστε ολόψυχα οι τραγικές πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής να μη γίνουν ποινικές”.

Καλεί τη δημοτική αρχή “ή να σταματήσει άμεσα τις εργασίες στο υπάρχον κτήριο και να τις ολοκληρώσει στις διακοπές του σχολείου, ή να υποχρεώσει τον ανάδοχο να γίνονται εργασίες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων” και αντιπαραβάλει την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο Διοικητήριο Μεσσηνίας για ανάλογες εργασίες, που έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, η “Αναγέννηση Ανω Μεσσηνίας” αναφέρει ότι “πρέπει να επισημάνουμε τους συνυπεύθυνους με τη δημοτική αρχή, τον ανάδοχο, εργολάβους, τους διευθυντές των σχολείων αλλά κυρίως τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας που επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό το έργο με αυτό τον τρόπο, για ακατανόητους για εμάς λόγους”.


NEWSLETTER