Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 08:07

Θα αλλάξει όψη και η Μικρή Μαντίνεια (φωτογραφίες)

Και η Μικρή Μαντίνεια θα αλλάξει όψη, θα γίνει αγνώριστη με το έργο προστασίας της ακτής που εκτελείται με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. "Αλλάζει η περιοχή, αναβαθμίζεται", δήλωσε στην "Ε" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Δημόπουλος. Μας εξήγησε ότι "όλο αυτό (ο χώρος ανάμεσα στους προβόλους θα γίνει αμμουδιά, θα γεμίσει με άμμο". 

Ενημέρωσε ότι "δε θα φαίνονται οι πρόβολοι" και διευκρίνισε πως "δεν είναι κυματοθραύστες, αλλά αποτελούν στοιχεία εγκιβωτισμού φερτών υλικών, δηλαδή αποστολή τους είναι να συγκρατήσουν την άμμο που θα πέσει από το ρέμα της Σάνταβας". Παρατήρησε ότι "θα μείνουν, θα φαίνονται ο οριζόντιος κυματοθραύστης που έχει φτιαχθεί νότια και δυτικά του μνημείου και ο πρώτος πρόβολος από την πάνω πλευρά του έργου, προς την παραλία της Μικρής Μαντίνειας". Μας είπε, ακόμα, πως πέρα από την προσάμμωση από το έργο προβλέπεται να φτιαχθούν άλλοι δύο πρόβολοι λίγο πιο βόρεια από του Κωνσταντινέα.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι "είναι μέσα στις προθεσμίες. Θα εξαρτηθεί από τον καιρό πότε θα τελειώσει.

Αν δεν υπάρξουν προβλήματα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο".

 

Γ.Σ.