Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 19:51

Δήμος Τριφυλίας: Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Πατρών για κτήριο Σπέντζα

Γράφτηκε από την
Δήμος Τριφυλίας: Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Πατρών για κτήριο Σπέντζα

 

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας  για την οργάνωση και μελέτη του αρχειακού υλικού του Μουσείου Ελληνικής Εκπαίδευσης και τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου του Κτηρίου Σπέντζα στα Φιλιατρά.

Ήδη από το Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών εγκρίθηκε η υπογραφή του σχετικού μνημονίου.

Όπως τονίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου: «Στο πλαίσιο της  εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας  μας περιλαμβάνονται :  Συνεργασία των ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων, μεταφορά τεχνογνωσίας, ανταλλαγή /αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών καθώς και μεταδιδακτορικών ερευνητών, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της διδασκαλίας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης, διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων, συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών  κ. Χρήστο Μπούρα, τον Πρόεδρο του Τμήματος  Διοίκησης Τουρισμού κ. Αλκιβιάδη Παναγόπουλο  και την Καθηγήτρια κ. Μαρία Αργυροπούλου, η οποία αγκάλιασε την πρότασή μας, μας καθοδήγησε  και προώθησε το αίτημά μας. 709 τεμάχια  έντυπου υλικού, 426 αντικείμενα και πλήθος φωτογραφιών αποτελούν το πολύτιμο υλικό που έχει μεταφερθεί ήδη στο χώρο και θα εκτεθεί στο κοινό.

Το όλο εγχείρημα είναι αποτέλεσμα  ευτυχούς συνεργασίας  της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου «Μαυροπίνακας», ο οποίος συγκέντρωσε με πολύ κόπο, διαφύλαξε το υλικό και μας παραχώρησε τη χρήση του.

Μαζί όλοι θα δουλέψουμε με αφοσίωση το υλικό αυτό όχι μόνο να διαφυλαχθεί σε δικό του χώρο, αλλά και να αξιοποιηθεί με πολλαπλά οφέλη για την εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη του  τόπου μας».

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER