Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 08:45

Λυόμενο στο λιμάνι για υδροπλάνα

Γράφτηκε από την
Λυόμενο στο λιμάνι για υδροπλάνα

 

“Mέσα στον Φεβρουάριο - Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσγειώνονται στην περιοχή μας”, εκτίμησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή τον οικίσκο - μέρος των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, που έφθασε κι εγκαθίσταται στη δυτική πλευρά του λιμανιού της πόλης, στην αρχή σχεδόν του “χιλιόμετρου”.

“Είμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά, στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας”, ανέφερε σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος που βρέθηκε στο λιμάνι, στην έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση του οικίσκου, που θα καλύπτει τις ανάγκες του σταθμού υδροπλάνων. Και πρόσθεσε πως “σήμερα ήρθε το ISOBOX που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του υδατοδρομίου. Τις επόμενες εβδομάδες θα έρθει και η πλατφόρμα και θεωρούμε ότι μέσα στον Φεβρουάριο - Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσγειώνονται στην περιοχή μας”.

Εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Κριτσωτάκης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση για την Καλαμάτα, ενώ επεσήμανε ότι ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν ολοκληρώσει όλα τα γραφειοκρατικά θέματα και πλέον είναι θέμα της αναδόχου εταιρείας να αρχίσουν να πετούν τα υδροπλάνα, κάτι το οποίο τοποθετείται χρονικά το πρώτο τρίμηνο του 2024.


NEWSLETTER