Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 08:48

Ετοιμόρροπο απειλή στην οδό Αγίου Ιωάννη

Ετοιμόρροπο απειλή στην οδό Αγίου Ιωάννη

 

Το ετοιμόρροπο κτήριο στην οδό Αγίου Ιωάννη, κοντά στο κτήριο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, που αποτελεί μεγάλη απειλή για περιοίκους και περαστικούς, πρόκειται να επισκευαστεί από τον ιδιοκτήτη του.

Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κόσμου, που κινείται στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτά επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης, απαντώντας σε νέα ερώτηση - παρέμβαση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρη Οικονομάκου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Οικονομάκος παρατήρησε ότι για το ετοιμόρροπο στην οδό Αγίου Ιωάννου, κατατέθηκε κείμενο διαμαρτυρίας με 15 υπογραφές πολιτών για την επικινδυνότητα του κτηρίου και ρώτησε τη δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει.

Ο αντιδήμαρχος Β. Κουτραφούρης επιβεβαίωσε ότι κοινοποιήθηκε στον δήμο σχετικό αίτημα από επιτροπή κατοίκων. Ενημέρωσε πως προωθήθηκε άμεσα στην Επιτροπή Επικινδυνότητας του δήμου, που διενήργησε αυτοψία και βρήκε ότι ο ιδιοκτήτης έχει ξεκινήσει μελέτη επισκευής από μηχανικό. Παρατήρησε πως  έγινε σύσταση στον ιδιοκτήτη για την τοποθέτηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας κι επανέλαβε ότι ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να επισκευάσει το κτήριο.

Γ.Σ.