Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 14:46

Σπύρος Χανδρινός: Επικρίνει τη δημοτική αρχή για έργα και κληροδοτήματα

Σπύρος Χανδρινός: Επικρίνει τη δημοτική αρχή για έργα και κληροδοτήματα

 

Για ανικανότητα και αδιαφορία σε αναπτυξιακά έργα και στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων, επικρίνει δριμύτατα τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός.

Στέκεται ιδιαίτερα στο κληροδότημα Αικατερίνης Χανδρινού με το ακίνητο «φιλέτο» στην Νέα Κηφισιά, καταγράφοντας ότι “ο δήμος αφού στάθηκε ανίκανος να το αξιοποιήσει, αποφάσισε να το πουλήσει και μάλιστα στην εξευτελιστική τιμή των 520.000 ευρώ”.

Ο Σπ. Χανδρινός κατηγορεί τον δήμαρχο για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, για δημόσιες σχέσεις, λαϊκισμό, τακτικισμούς και ξεπούλημα της περιουσίας των δημοτών.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Τα μεγάλα επενδυτικά έργα θα πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα κάθε

δημοτικής αρχής, καθώς επηρεάζουν άμεσα την ενίσχυση της οικονομίας και δίνουν προοπτική για την προσέλκυση επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας.

Δυστυχώς, στην Καλαμάτα στερούμαστε εντελώς τέτοιας κλίμακας έργων, αφήνοντας στην τύχη τους και αναξιοποίητα πολύ σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης, όπως την μαρίνα, το λιμάνι, την ανάπλαση του παραλιακού δυτικού και ανατολικού μετώπου, την ανάδειξη του Ταϋγέτου, την κατασκευή ενός σύγχρονου ευρωπαϊκών προδιαγραφών Παλέ ντε σπορ και πλήθος άλλων  υποδομών που θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του τόπου μας!

Η ανικανότητα και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής σε αναπτυξιακά έργα επεκτείνεται και σε έναν άλλον πολύ σημαντικό τομέα, όπου ο Δήμος Καλαμάτας έχει αποτύχει εντελώς και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων! Χαρακτηριστικά παραδείγματα ανικανότητας και αδιαφορίας το κληροδότημα Παναγιώταρου και το κληροδότημα Αικατερίνης Χανδρινού!

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, και με δεδομένο ότι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο κληροδότημα Παναγιώταρου, θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στο κληροδότημα Χανδρινού! Ένα ακίνητο «φιλέτο» στην Νέα Κηφισιά αξίας εκατομμυρίων ευρώ!

Το ακίνητο αυτό εγκαταλείφθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας και μετατράπηκε σε άντρο ανομίας, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι περίοικοι! Ο Δήμος Καλαμάτας αφού στάθηκε ανίκανος να το αξιοποιήσει, αποφάσισε να το πουλήσει και μάλιστα στην εξευτελιστική τιμή των 520.000 ευρώ, όταν το 2012 την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης είχε εκτιμηθεί στο ποσό των 633.000 ευρώ (!).

Η δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου περιορίζει το έργο της σε αναπλάσεις πλατειών με κακόγουστο πολλές φορές αποτέλεσμα, σε πάρκα τσέπης, σε παρεμβάσεις μικρών δρόμων που καταντούν «γεφύρια της Άρτας» και κυρίως σε αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις εκδηλώσεων, όπου ποτέ δεν αξιολογούνται και δεν γίνεται ο απαραίτητος οικονομικός απολογισμός!

Ο κύριος δήμαρχος αρέσκεται σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα μετά από επισκέψεις σε διάφορα υπουργεία, αφού φυσικά δημοσιοποιήσει τις σχετικές φωτογραφίες! Οι δημόσιες σχέσεις και ο λαϊκισμός είναι πολιτικές πρακτικές και τακτικισμοί που ανήκουν στο παρελθόν και σίγουρα δεν υπηρετούν τις αναπτυξιακές ανάγκες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δήμου!

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί το ξεπούλημα της περιουσίας των δημοτών! Με πολιτικές «άρτου και θεάματος» δεν έρχεται η ανάπτυξη κύριε δήμαρχε!”.