Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 13:13

Προχωράει η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Προχωράει η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το σημαντικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, έχουν ολοκληρωθεί οι καθαιρέσεις των παλαιών εγκαταστάσεων του μηχανοστασίου και οι αναγκαίες οικοδομικές εργασίες αναδιαμόρφωσης του χώρου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης ενημερώνει ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η τοποθέτηση του νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο μηχανοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των κολυμβητικών δεξαμενών με τοπικές επισκευές.

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση των εργασιών της παραγωγικής γεώτρησης της γεωθερμίας και η προμήθεια του συνόλου των υλικών μόνωσης των κολυμβητικών δεξαμενών και του υπόλοιπου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Το έργο με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δημοτικούς πόρους.