Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 17:50

Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας: Στασιμότητα στο θέμα της Φιλαρμονικής

Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας: Στασιμότητα στο θέμα της Φιλαρμονικής

Για συστηματική επανάληψη έκανε λόγο χθες, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, αναφορικά με τις εισηγήσεις θεμάτων της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας, που παραδίδονται κυριολεκτικά την τελευταία ώρα, λίγο πριν τις συνεδριάσεις.

Αφορμή στάθηκε η απουσία εισήγησης για τη μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, που αφορούσε την Φιλαρμονική (καταργήθηκε από αυτοτελές νομικό πρόσωπο) και την συμπλήρωση μιας θέσης ΠΕ μουσικού (του μαέστρου), μέχρι να ισχύσει ο νέος ΟΕΥ, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοί της. Ο κ. Τζαμουράνης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η Φιλαρμονική δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κατάταξη του προσωπικού της, τη στιγμή που δεν είχε γίνει καν αντιστοίχιση των πτυχίων. Η γ.γ. του δήμου Μαρία Νταμάτη απάντησε ότι πρόκειται για μια τυπική προσαρμογή, τονίζοντας την αναγκαιότητα να περάσει άμεσα από την Επιτροπή, καθώς πρέπει να πάρει σειρά στη συνέχεια το Δημοτικό και Υπηρεσιακό Συμβούλιο, να πάρει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να αναρτηθεί σε ΦΕΚ μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε να οριστεί ένας νέος υπεύθυνος.
Η αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου σημείωσε πως λόγω απουσίας διοικητικού προσωπικού της Φιλαρμονικής, πρέπει να ενταχθεί άμεσα ως αυτοτελές τμήμα στον ΟΕΥ, ούτως ώστε στη συνέχεια να στελεχωθεί αναλόγως. Το θέμα τελικά πήρε αναβολή λόγω των αντιδράσεων της μειοψηφίας, με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, παρά τις επισημάνσεις της πλειοψηφίας της Δημοτικής Επιτροπής για τον κίνδυνο να χαθεί η προθεσμία. “Να είστε έτοιμοι”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.
Τ.Αν.