Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 22:33

Συνάντηση Παν. Νίκα με Ολλανδούς διπλωμάτες

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Παν. Νίκα με Ολλανδούς διπλωμάτες

Ο Robert Jan Sieben, επιτετραμμένος της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα (ο αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής) και η μορφωτική ακόλουθος Μάρθα Τριανταφύλλου, επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο, παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Βίκυς Μαραγκοπούλου.

 

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους διπλωμάτες της Ολλανδίας για τη συνεισφορά της χώρας τους στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο ξεκίνησε με την παράσταση από τη χορευτική ομάδα "Nederlands Dans Theater 2". Ο κ. Sieben διαβεβαίωσε πως η συνεργασία μεταξύ της Ολλανδίας και του Φεστιβάλ Χορού θα συνεχιστεί κι επεσήμανε πως η συνεργασία αυτή είναι δυνατόν να επεκταθεί και σε άλλους τομείς στο χώρο του πολιτισμού και της παιδείας.

 

Ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Ολλανδίας γνωστοποίησε στο δήμαρχο την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω συνεργασία με την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή σε διάφορα αντικείμενα, όπως σε ζητήματα αγροτικής παραγωγής, στον τουρισμό κ.ά. Ο κ. Νίκας πρότεινε την από κοινού διοργάνωση ημερίδας, σχετικά με την εμπορική προώθηση αγροτικών προϊόντων, τομέα στον οποίο η Ολλανδία είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη. 


NEWSLETTER