Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 19:17

Νίκας κατά δημάρχων για διαχείριση σκουπιδιών 

Νίκας κατά δημάρχων για διαχείριση σκουπιδιών 

Κατά του διαγωνισμού Τατούλη και υπέρ της διαχείρισης των σκουπιδιών που προωθεί η κυβέρνηση, τάχθηκε για μια ακόμα φορά χθες, στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να επικρίνει ΠΕΔ, δήμους και δημάρχους που δεν έχουν θέση για τη διαχείριση και να καταγγείλει το γεγονός ότι τορπιλίστηκε στο παρελθόν η προσωρινή διαχείριση που ήθελαν οι δήμαρχοι.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Τρίπολη, ο Π. Νίκας υποστήριξε ότι: 1) Οι δήμαρχοι και οι δήμοι βρίσκονται στη μέγκενη μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χωρίς οι ίδιοι να έχουν διαμορφώσει καμία θέση. 2) Η απουσία θέσης από πλευράς δήμων οδηγεί σε συνέχιση του αδιεξόδου. 3) Η προσωρινή διαχείριση, που ήταν η θέση των δημάρχων στο παρελθόν, πολεμήθηκε, τορπιλίσθηκε και δεν προχώρησε στο σύνολο των δήμων, με αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο. 4) Σε κάθε περίπτωση, οι δήμοι πρέπει να κάνουν Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπως προβλέπει ο εθνικός σχεδιασμός και, φυσικά, συμβατά με αυτόν. 5) Ο ΦΟΔΣΑ πρέπει να αξιολογήσει όλα τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων και να πορευθεί με σεβασμό προς τα αποτελέσματά τους.

Ακόμα, ο δήμαρχος Καλαμάτας παρατήρησε πως το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας προχωρεί ομαλά και σε λίγες ημέρες θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.