Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 16:37

Η πρώτη συνάντηση τω υποψηφίων του συνδυασμού Κόλλια στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου τα μέλη του συνδυασμού Τριφυλία Ισόρροπη μετά την εκλογική νίκη της 14ης Νοεμβρίου. Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κώστας Κόλλιας και είναι αλήθεια ότι ανταποκρίθηκαν όλα τα μέλη είτε είχαν εκλεγεί είτε όχι.
Ο κ. Κόλλιας ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στον εκλογικό αγώνα τονίζοντας ότι η νίκη οφείλεται σε όλους κι όχι μόνο σε εκείνους που εκλέχθηκαν. Από αυτούς που δεν είχαν την τύχη να εκλεγούν ζήτησε να παραμείνουν ενεργοί και να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη λειτουργία του νέου Δήμου. Στη συνέχεια εξέφρασε τους προβληματισμούς του και έκανε τις προτάσεις του για τη λειτουργία του νέου Δήμου Τριφυλίας σε ότι αφορά την οργάνωσή του και την οικονομική του επιβίωση.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από αρκετούς που αφορούσαν τις κινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν από πλευράς όλων των μελών του συνδυασμού ώστε η 1η Ιανουαρίου να βρει πανέτοιμη τη δημοτική ομάδα. Τέθηκαν ακόμα και προβλήματα, όπως το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Αετού, Αυλώνος και Τρυπίλης για τις οποίες πρέπει να υπάρχει έτοιμη λύση την 1η Ιανουαρίου.  Μέσα από τον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε και από την ανταλλαγή των απόψεων φάνηκε η επιθυμία όλων να συνεργαστούν και η ομάδα να παραμείνει ενωμένη και αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανέναν να διαταράξει τη συνοχή της λόγω προσωπικών επιδιώξεων, αλλά και κάθε δημοτική ομάδα να αντιμετωπιστεί ισότιμα με τις υπόλοιπες. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια άτυπη νομική ομάδα η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο «Καλλικράτης» και υπεύθυνα μέσα σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει με ακρίβεια πως πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργήσει ο νέος Δήμος. Παράλληλα άλλες ομάδες που θα συγκροτηθούν θα αναλάβουν σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές αλλά και τους υπαλλήλους των Δήμων να καταγράψουν σε κάθε δημοτική ενότητα το ανθρώπινο δυναμικό με την ειδικότητα καθενός, τον εξοπλισμό σε μηχανήματα, τις κτιριακές υποδομές και γενικά τα περιουσιακά στοιχεία κάθε Ενότητας, τις οικονομικές υποχρεώσεις και γενικά την οικονομική της κατάσταση όπως επίσης τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που έχουν προγραμματιστεί.  Στόχος όλων αυτών των κινήσεων θα είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να είναι σαφές το οργανόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας, η οργάνωση και η στελέχωση των υπηρεσιών, η κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, όπως επίσης  και οι δυνατότητες του νέου Δήμου σε ότι αφορά τα έσοδά του αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει σε πάγια έξοδα και οφειλές προς τρίτους.
Η Δημοτική ομάδα του συνδυασμού θα συνεδριάσει την Παρασκευή 19/11/2010.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού




NEWSLETTER