Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 16:51

Πρωτοβουλία ΚΕΔΕ για στήριξη ευπαθών συνανθρώπων μας στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Μία ακόμα πρωτοβουλία στήριξης των ευπαθών συνανθρώπων μας έρχεται να ενισχύσει το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για δωρεά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ της Κεντρικής Eνωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της αλυσίδας Μy Market.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες το Δημοτικό Παντοπωλείο, το οποίο προσωρινά στεγάζεται στο ισόγειο του νέου Δημαρχείου, επισκέφθηκε ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και τέως δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος ενημερώθηκε από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία του αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη και της διευθύντριας Πρόνοιας Λευκοθέας Καράμπελα, για τις ενέργειες που ο δήμος έχει κάνει έως σήμερα, για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του, με τον κ. Καφαντάρη να εστιάζει από την πλευρά του στις προσπάθειες και της ΚΕΔΕ, τη δύσκολη αυτή περίοδο, προκειμένου να καλυφθούν το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των δήμων.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “η αυτοδιοίκηση είναι εξ ορισμού δίπλα στον πολίτη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε σ’ αυτή την υγειονομική κρίση να εφαρμόσει μία βαθιά κοινωνική πολιτική, που εμείς ως δημοτική αρχή την έχουμε τοποθετήσει από την αρχή ως πρώτη προτεραιότητα”. Ανέφερε ότι “ενεργοποιήσαμε το Δημοτικό Παντοπωλείο, με νέα δομή, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιόδου αυτής λειτουργώντας και στηρίζοντας οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη”.
Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που “έχουν έρθει από τα ΚΔΑΠ ή από τα ΚΑΠΗ και παράλληλα με τις άλλες εργασίες, στηρίζουν αυτή την προσπάθεια”. Και ευχαρίστησε “όλους για τις προσφορές τους για τη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου” και κυρίως την ΚΕΔΕ, “γιατί από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους δήμους, που καλούνται αυτή τη στιγμή να σηκώσουν ένα πολύ δύσκολο φορτίο”. Και στο πρόσωπο του γ.γ. της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε “γενικότερα και τον πρόεδρο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για αυτές τις προσπάθειες. Εμείς εδώ είμαστε, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες”.


Από την πλευρά του ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης ανέφερε ότι “η αυτοδιοίκηση για μια ακόμα φορά στέκεται δίπλα στους πολίτες. Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, με την αυτοδιοίκηση σύμμαχο, όλους τους δημάρχους και τα στελέχη των δήμων, από την πρώτη μέρα προσπαθεί να βοηθήσει τους ανήμπορους, αυτούς που έχουν ανάγκη”.
Εξήγησε πως “στο πλαίσιο αυτό έχουμε πολλές κοινωνικές συμμαχίες. Εταιρικές συμμαχίες, με εταιρίες όπως είναι η Toyota, η Hertz, σήμερα η My Market, εταιρείες οι οποίες βοηθούν την κοινωνία μέσα από την αυτοδιοίκηση. Σήμερα, είμαστε στην Καλαμάτα, όπου η My Market σε αυτή τη συνεργασία δίνει τρόφιμα για τους άπορους της Καλαμάτας και της περιοχής. Είναι μια στιγμή ευθύνης για όλους μας. Η αυτοδιοίκηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι μπορεί να στηρίξει την κοινωνία. Εύχομαι να είναι όλα περαστικά και γρήγορα. Να ευχαριστήσω και τη My Market, αλλά και όλες τις άλλες εταιρίες που βοηθούν πραγματικά από την δική τους πλευρά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν η αυτοδιοίκηση, οι δήμοι, τα στελέχη τους, αλλά και όλοι εμείς για να βοηθήσουμε την κοινωνία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ!”.