Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 22:34

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Κανδήλα

Γράφτηκε από την

Αντιπροσωπεία της περιφερειακής μας παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» με τους περιφερειακούς συμβούλους Αρκαδίας Τάκη Γατσόπουλο και Τάκη Γκανά, επισκεφθήκαμε τη τοπική κοινότητα Κανδήλας και συζήτησαν με τους αγρότες της περιοχής.

 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση : "Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα προβλήματα του πολύπαθου μετά από τριάντα!!! χρόνια ελλιπούς λειτουργικά αρδευτικού αναδασμού του κάμπου της Κανδήλας.

Επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων: α)η μη ολοκλήρωση των παραλλήλων έργων ώστε τα αγροτεμάχια που αποδόθηκαν μετά τον αναδασμό να είναι καλλιεργήσιμα (ισοπεδώσεις, απομάκρυνση μπάζων ή ξένων υλικών, κλείσιμο παλαιών δρόμων και τάφρων, κατεδαφίσεις, κοπή δένδρων κ.λ.π.), β) μη καθαρισμός κρίσιμων για την αντιπλημμυρική προστασία αποστραγγιστικών τάφρων, γ)η μη κατασκευή των αντλιοστασίων στις θέσεις «Σίντζι» και «Κεφαλόβρυσο», δ)η μη εκτέλεση των αναγκαίων αποστραγγιστικών έργων με αποτέλεσμα την πλημμύρα 6.000 και πλέον στρεμμάτων, ε)η μη δημιουργία του προβλεπόμενου βιοτόπου, στ)η μη δυνατότητα άρδευσης έκτασης 190 στρεμμάτων, ενώ τονίσθηκε η αλλαγή θέσης γεωτρήσεων και προβλήματα από κακή εκτέλεση των έργων κ.λ.π .

Ακόμη πληροφορηθήκαμε ότι για πρώτη φορά από το 1990!! η πηγή «Σίντζι» στέρεψε αυτή την περίοδο και ακριβώς γι΄αυτό θα πρέπει να προστατευθεί κατάλληλα για να μη στεγνώσει.

Επίσης τέθηκαν τα προβλήματα της μη λειτουργίας στη περιοχή Σφαγείου και της άδειας ξύλευσης από κατοίκους της Κανδήλας του δάσους της Λάφκας.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η Κανδήλα έχει όλες τις προϋποθέσεις με την άσκηση των πρόσφορων πολιτικών να γίνει υπόδειγμα αγροτικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που είναι για εμάς το ζητούμενο της σημερινής πραγματικότητας.

Xαρακτηριστικά οι κάτοικοι επανέλαβαν όσα τόσα χρόνια που εκτελείται το έργο λένε στους αρμόδιους: «Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από το δικαίωμά μας να καλλιεργήσουμε και τη χαρά που δίνει η συμμετοχή στην παραγωγή και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Δεσμευτήκαμε να ολοκληρώσουμε την ενημέρωσή μας για τα προαναφερόμενα προβλήματα με συναντήσεις μας με τον ΤΟΕΒ και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αμέσως μετά μαζί τους κατοίκους της Κανδήλας, τους φορείς και τις συλλογικότητές τους να διεκδικήσουμε την επίλυσή τους σε όλα τα επίπεδα αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο".