Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 08:56

Ποιες υπηρεσίες «παίζει» να μεταφερθούν στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Σημαντικά ενοίκια πρόκειται να γλιτώσει το ελληνικό Δημόσιο, από τις υπηρεσίες που θα πάνε στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, με την αποχώρηση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για το νέο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο) της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη εδώ και καιρό δημόσιες υπηρεσίες του τόπου μας έχουν ζητήσει να στεγαστούν στο Διοικητήριο, για να μειωθούν τα έξοδα από τα ενοίκια που πληρώνουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με απόφαση του δικαστηρίου -η υπόθεση βρισκόταν σε εκκρεμότητα- το Διοικητήριο κατά κυριότητα ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και όχι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι δημόσιες υπηρεσίες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να μετακομίσουν στο Διοικητήριο, είναι η Κτηματική Υπηρεσία, η Αποκεντρωμένη (στην Αθηνών) και οι δασικές υπηρεσίες. Από κει και πέρα εξετάζεται οι περιπτώσεις για τα Εντελλόμενα και για τη ΔΟΥ Καλαμάτας, που, όμως, φαίνεται να είναι δύσκολες, καθώς η πρώτη υπηρεσία φέρεται να είναι υπό αναδιάρθρωση και για τη δεύτερη δε θεωρείται κατάλληλος ο χώρος του Διοικητηρίου για τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Οσον αφορά την περίπτωση της μετακόμισης και της στέγασης στο Διοικητήριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου -γεγονός που δεν αποκλείεται- προτεραιότητα είχε εκφραστεί παλιότερα από την Περιφερειακή Αρχή για τη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών -φέρεται να διαφωνεί το προσωπικό, επικαλούμενο λόγους λειτουργίας- και την Κτηνιατρική, αν και είναι υπηρεσία που δεν πληρώνει ενοίκιο.

Να επισημάνουμε ότι με την αποχώρηση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας θα ελευθερωθούν στο Διοικητήριο, όλος ο πρώτος όροφος, ο μισός πρώτος και το μισό ισόγειο, καθώς και ο χώρος που στεγάζεται το ΚΕΠ.

Γ.Σ.