Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 09:18

Ο Τατούλης έχασε την πλειοψηφία στο Συμβούλιο: Περιφερειάρχης χωρίς εξουσία!

Γράφτηκε από τον
Ο Τατούλης έχασε την πλειοψηφία στο Συμβούλιο: Περιφερειάρχης χωρίς εξουσία!

 

"Ομηρος" πρώην συμβούλων της παράταξής του, που συγκρότησαν αντιπολιτευτική ομάδα, είναι πλέον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καθώς όλα δείχνουν ότι διαθέτει μόνο 23 ψήφους στο 51μελές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η περίοδος της "αυτοδυναμίας Τατούλη" αναμένεται να λήξει στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς για πρώτη φορά από το 2010 η λήψη των αποφάσεων θα κριθεί από τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός

Η άτυπη αντιπολιτευτική ομάδα, με βασικό κορμό από πρώην συμβούλους της παράταξης Τατούλη, δημιουργήθηκε το Σάββατο σε συνάντηση που είχαν σύμβουλοι με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Στην ομάδα μετέχουν οι "γαλάζιοι" περιφερειακοί σύμβουλοι Περικλής Μαντάς, Αγγ. Χρονάς (Μεσσηνίας), Χρ. Αντωνόπουλος, Ελ. Παναγιωτοπούλου, Αν. Τζαννής (Αργολίδας). Γιάν. Κατσίρης (Αρκαδίας), Γιάν. Τζεφεράκος, Παν. Καρράς (Λακωνίας), η σύμβουλος Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας) που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Γιώργου Δέδε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενώ μελετούν τα νέα δεδομένα τουλάχιστον 2-3 σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη, προκειμένου να αποφασίσουν με ποιους θα πάν' και ποιους θ’ αφήσουν

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι "γαλάζιοι" περιφερειακοί σύμβουλοι αποφάσισαν να συναντηθούν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα μετά τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τατούλης εναντίον του... πολιτικού σύμπαντος. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Τατούλης αποκάλεσε "βαρίδια" όσους δεν θα τον ακολουθήσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση επειδή θα στηρίξουν τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί σε συνδυασμό με τις επιθέσεις στα κόμματα ώθησαν τους "γαλάζιους" περιφερειακούς συμβούλους να προχωρήσουν σε οργανωμένη αντίδραση συγκροτώντας αντιπολιτευτική ομάδα. Στη συνάντηση που είχαν για αυτό το σκοπό με τον κ. Νίκα (και στην οποία δεν συμμετείχαν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων οι σύμβουλοι Λακωνίας Γιάν. Τζεφεράκος και Παν. Καρράς) αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι "επικεφαλής" της ομάδας θα αναλάβει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, καθώς διαθέτει την εμπειρία που απαιτεί η σύγκρουση με την περιφερειακή αρχή. Αποφασίστηκε επίσης ότι η ομάδα δεν θα μετεξελιχθεί σε παράταξη, αφού έτσι και αλλιώς ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν δίνει πλήρη δικαιώματα παράταξης σε όποια ομάδα συμβούλων αποκτήσει... ονοματεπώνυμο. Τυπικά λοιπόν οι σύμβουλοι θα είναι ανεξάρτητοι, αλλά ουσιαστικά θα ακολουθούν κοινή πολιτική γραμμή στα θέματα μείζονος σημασίας. Στη συνάντηση με τον κ. Νίκα αποφασίστηκε επίσης ότι δεν θα ακολουθηθεί στείρα αντιπολιτευτική τακτική και ότι θα ψηφίζονται τα έργα που έχουν συμβολή στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Αντιθέτως θα καταψηφίζονται οι εισηγήσεις που θα έχουν στόχο την εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων της περιφερειακής αρχής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν για τη συγκρότηση άτυπης αντιπολιτευτικής ομάδας, χθες η σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκο. Στην επιστολή της η κ. Παναγιωτοπούλου που πριν ένα μήνα είχε παραιτηθεί και από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη, αναφέρει επί λέξει:  "Ο πολιτικός λόγος που εκφέρεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος", διά του επικεφαλής του, προσωπικώς με βρίσκει απολύτως αντίθετη. Κυριαρχείται από μηδενιστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς όλα τα κόμματα, που όμως αποτελούν τον πυλώνα κάθε δημοκρατίας, αλλά και προς όσους τρέφουν πολιτικές φιλοδοξίες, γεγονός που δεν συνάδει με την προσωπική πολιτική μου αντίληψη. Συνεπώς από σήμερα δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου".

Το δρόμο της κ. Παναγιωτοπούλου αναμένεται να ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της άτυπης ομάδας που δεν έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα από την παράταξη Τατούλη.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει την "απώλεια της δεδηλωμένης" ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σιωπά, αφήνοντας την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου να σηκώσει σε πρώτη φάση το βάρος της αντιπαράθεσης τόσο με την αντιπολίτευση όσο και με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Στην πραγματικότητα ο κ. Τατούλης δεν κρύβεται πίσω από τους "αξιωματικούς του" αλλά στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του επιχειρεί να παρουσιάσει επικοινωνιακά τον εαυτό του ένα επίπεδο πάνω από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Χθες λοιπόν η κ. Νικολάκου κατηγόρησε τον κ. Νίκα για "φασιστικές πρακτικές" επιχειρώντας προφανώς να συσπειρώσει τους εναπομείναντες συμβούλους της "Νέας Πελοποννήσου".

Αναλυτικά η κ. Νικολάκου δήλωσε: "Ο πολιτικός κατήφορος του κ. Νίκα δεν έχει σταματημό. Επειδή καθημερινά διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες με οποιονδήποτε τρόπο και να συγκροτήσει παράταξη τόλμησε να εξαντλήσει κάθε αντιδημοκρατική και απολύτως «φασιστική» πρακτική καλώντας σε «αποστασία» στελέχη της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” του Πέτρου Τατούλη. Απαίτησε μάλιστα να κάνουν «πολιτικό πραξικόπημα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο συστήνοντας «άτυπη αυτοδιοικητική πολιτική γιάφκα» εναντίον του Πέτρου Τατούλη και της “Νέας Πελοποννήσου”. Η προσδοκία του κ. Νίκα να πείσει τους πολίτες και να αποκτήσει δύναμη εξαντλείται στο να δημιουργήσει θεσμικό πρόβλημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι φυσικά να καταθέσει το πολιτικό του πρόγραμμα, το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε αν διαθέτει. Με περισσό πολιτικό θράσος και ως «δικτάτορας» καλεί σε «αποστασία» τους περιφερειακούς συμβούλους, τους οποίους ψήφισαν οι πολίτες με τον Πέτρο Τατούλη και τους ζητά να στραφούν εναντίον του, μόνο και μόνο για τους δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς. Οι μάσκες έπεσαν. Ο «πολιτισμένος πολιτικός αγώνας» που διατυμπάνιζε ήταν ψεύτικος μόνο και μόνο για να κρύψει την ύπουλη και πολιτικά χυδαία του προσπάθεια για το σφετερισμό της εξουσίας. Του υπενθυμίζουμε ότι η πρακτική διάλυσης παρατάξεων συνδέεται απόλυτα με τον ίδιο, που ως Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του και επιτρέπει τη διάλυση της δημοτικής του παράταξης. Η αποτυχία του να πείσει τους πολίτες και να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο αποκαλύπτεται από τις πρακτικές διχασμού και μηδενισμού που ακολουθεί. Αυτή η πρακτική ποτέ δεν εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των πολιτών, παρά μόνο ιδιοτέλειες. Οι πολίτες παραμένουν σταθερά μαζί με τον Πέτρο Τατούλη και τη “Νέα Πελοπόννησο” στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και αξιοπιστίας".


NEWSLETTER