Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 18:32

Σε ρόλο πράκτορα ο Τατούλης ανακοινώνει πτήσεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το ρόλο του τουριστικού πράκτορα ζήλεψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοινώνει πτήσεις για το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Οι περισσότερες από αυτές τις πτήσεις είναι ήδη γνωστές και φυσικά δεν θα γίνουν "κατόπιν ενεργειών" της Περιφέρειας αλλά επειδή έκλεισαν τη δουλειά οι τουριστικοί πράκτορες. Το Γραφείο Τύπου του κ. Τατούλη αναφέρει μεταξύ άλλων  

"Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία, ότι ο κινήσεις και οι επιλογές της Περιφέρειας έχουν θετικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.  Είναι επιτυχία το γεγονός ότι μέσα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, την επόμενη χρονιά στην Πελοπόννησο, θα προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας  5 νέες προγραμματισμένες  πτήσεις καθώς και 6 νέες charter πτήσεις.

Ειδικότερα:

Η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με  το Ντίσελντορφ και το Μόναχο, 2 φορές την εβδομάδα (σ.σ. έχει δημοσιευτεί ήδη στην "Ε)  και από τις 9 Μαρτίου την  Στοκχόλμη με πτήση 1 φορά την εβδομάδα. 

Έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας, το γεγονός ότι το 2013 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχει πρόσβαση μία από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες με μεγάλη ικανότητα στην μεταφορά τουριστών. Η διεθνής εταιρεία Easyjet, από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου  θα συνδέει το Λονδίνο από  το αεροδρόμιο Gatwick  (σ.σ σύμφωνα με πληροφορίες είναι το αεροδρόμιο  Luton )με την Πελοπόννησο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Πέμπτη και Σάββατο. 

Παράλληλα, πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα (2 φορές την εβδομάδα), το Ροστόβ, το Καζά  και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. (σ.σ. οι περισσότερες πτήσεις είναι ήδη γνωστές) 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπραγματευόμενη με τις αεροπορικές εταιρείες ανέλαβε να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία  των περιοχών της Περιφέρειας στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Η επίδραση αυτής της επέκτασης των πτήσεων και η καθιέρωση ενός νέου διεθνούς κόμβου στην Πελοπόννησο, θα έχει καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 θα είναι πάνω από 200.  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι  το γεγονός ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία και τη Σουηδία από το Μάρτιο. Εξέλιξη που δημιουργεί τις συνθήκες η Πελοπόννησος να  γίνει προορισμός για όλο το χρόνο. 

Οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν τουλάχιστον 23.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο"