Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 21:20

Στο Νίκα ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Γράφτηκε από την

Με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ανάρ Χουσεΐνοφ συναντήθηκε προχθές στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας, όπως οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς του τουρισμού και των εξαγωγών. Συμφωνήθηκε να διοργανωθεί από κοινού μια συνάντηση στην Τρίπολη σε επιμελητηριακό επίπεδο.
Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αζέρο διπλωμάτη για τη δυνατότητα επενδύσεων στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης -όπου δίνονται αυξημένα κίνητρα, στο πλαίσιο του καθεστώτος της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή-, καθώς υπάρχουν προοπτικές για κινήσεις στους τομείς του φυσικού αερίου, αλλά και της κατασκευής μπαταριών.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν γνωστοποίησε στον Π. Νίκα ότι στην παρούσα συγκυρία των δύσκολων ημερών λόγω της πανδημίας, οι οικονομίες σχεδόν όλων των χωρών έχουν πληγεί και η συζήτηση περί επενδύσεων δεν θα ήταν επίκαιρη. Ωστόσο, στο μέλλον, σε πιο ευνοϊκές συνθήκες, ενδέχεται να εξεταστούν επενδυτικές προτάσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο πρέσβης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει η εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR να εξαγοράσει μετοχές της ΔΕΣΦΑ, η υλοποίηση της οποίας δεν κατέστη εφικτή.