Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 21:45

Ο Σιάτος για αιολικό πάρκο στο Μαυροβούνι

Ο Σιάτος για αιολικό πάρκο στο Μαυροβούνι

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος Πελοποννήσου εκδόθηκε ομόφωνα αρνητική γνωμάτευση για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση Μαυροβούνι Μεσσηνίας.

Στην επιτροπή εκ μέρους της παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος συμμετείχε ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Γιάννης Σιάτος.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σιάτος ανέφερε τα εξής: “ Η παράταξη μας ήταν εξ αρχής αρνητική στη συγκεκριμένη επένδυση. Μάλιστα είχαμε φέρει το ζήτημα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την έναρξη της νέας θητείας. Ο κ. Μάκαρης ο επικεφαλής της παράταξης μας, έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές το συγκεκριμένο μέρος και έχει συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται για 6 τεράστιες ανεμογεννήτριες 4 MW έκαστη με διάμετρο φτερωτής 150 μέτρα που θα έχουν συνολικό ύψος από το έδαφος 180 μέτρα. Σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στο όρος Μαυροβούνι που έχει ύψος 400 μέτρα Είναι φανερό, όπως λένε και οι κάτοικοι πως το μέγεθος τους είναι δυσανάλογο του βουνού. Τα επιχειρήματα του διευθυντή της εταιρείας δεν έπεισαν. Μάλιστα παρόλο που δεσμεύτηκε για μια σειρά από ανταποδοτικές παρεμβάσεις στην περιοχή (κατασκευή πλατείας , επισκευή εκκλησίας, πληρωμή του 50% των λογαριασμών ρεύματος των κατοίκων από την εταιρεία) , οι κάτοικοι δεν δέχτηκαν καν να μπουν στην συγκεκριμένη συζήτηση. Ως εκ τούτου παρόλο που η παράταξη μας είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πληρούνται τα κριτήρια που έχουμε θέσει ως παράταξη και για αυτό γνωμοδοτούμε αρνητικά επί της συγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.