Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 15:50

Με στόχο την ανατροπή του συστήματος Σαμαρά - Τατούλη άρχισε την προεκλογική ο Βουδούρης

Με στόχο την ανατροπή του συστήματος Σαμαρά - Τατούλη άρχισε την προεκλογική ο Βουδούρης

"Η ανατροπή του συστήματος που εκπροσωπούν ο Τατούλης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Σαμαράς στην κεντρική πολιτική σκηνή", είναι ο στόχος της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια.

Αυτό τόνισε στην "Ε" ο ίδιος ο κ. Βουδούρης, ο οποίος χθες το απόγευμα ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με συναντήσεις στην Τρίπολη. Αρχικά συναντήθηκε με το Νίκο Πατσαρίνο, εκπρόσωπο της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, και στη συνέχεια συμμετείχε σε συνάντηση με το Περιφερειακό Συντονιστικό Οργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συζητήσεις ήταν σε επιτελικό επίπεδο και αφορούσαν το πρόγραμμα, το ψηφοδέλτιο, το οργανωτικό σκέλος και τον προγραμματισμό των προεκλογικών εκδηλώσεων.
Το Σάββατο ο κ. Βουδούρης θα βρεθεί στην Αργολίδα και την Κυριακή στη Λακωνία, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη - υπεύθυνους του ΣΥΡΙΖΑ στους δύο νομούς, καθώς και άλλες προσωπικότητες, ανοίγοντας την επαφή με όλους τους πολίτες.
Οσον αφορά τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου, ο κ. Βουδούρης παρατήρησε ότι «είναι κοινή επιλογή, και του ΣΥΡΙΖΑ και δική μου. Θα είναι υποψήφιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλους πολιτικούς - κοινωνικούς χώρους, που θα σηματοδοτούν ευρύτερες συνεργασίες και άνοιγμα στην κοινωνία». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν θα πληρούν δύο προϋποθέσεις: α) Θα είναι πρόσωπα φερέγγυα με απήχηση στην κοινωνία και ικανά να προσφέρουν, και β) θα εντάσσονται σ’ ένα αντιμνημονιακό, αντικυβερνητικό και κατά της περιφερειακής αρχής Τατούλη πλαίσιο.
Ο Οδ. Βουδούρης σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να ανατρέψουμε ένα σύστημα διακυβέρνησης και διοίκησης σε περιφερειακό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο, που έχει προσήλωση σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα χαρακτηριστικά της παθογένειας του πολιτικού συστήματος, το συγκεντρωτισμό, την αδιαφάνεια. Ολα αυτά που μας έχουν φέρει έως εδώ». Και επεσήμανε πως «αυτό το σύστημα είναι ο αντίπαλος, αυτό που εκπροσωπεί ο Τατούλης στην Περιφέρεια και ο Σαμαράς στην κεντρική πολιτική σκηνή».

ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η αλλαγή του κλίματος, η ανάγκη για ανασύνταξη και συσπείρωση στελεχών, μελών και φίλων, καθώς και για μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άρση των αντιδράσεων απέναντι στην υποψηφιότητα Βουδούρη, αποτυπώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε" στις 28 Φεβρουαρίου. Χθες, η "Εφημερίδα των Συντακτών" σε ρεπορτάζ της ανέφερε: «Ομόφωνη ήταν η στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για τις περιφερειακές εκλογές. H συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθη στις 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη "επισφράγισε με τρόπο ρητό και αποφασιστικό την παγιωμένη πεποίθηση πως η εκλογική μάχη που ξεκινά, θα οδηγήσει στην ανατροπή του φαύλου “συστήματος Τατούλη”, της πιο ακραίας μνημονιακής νεοφιλελεύθερης και αδιαφανούς πολιτικής στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, προς όφελος των κατοίκων και όχι των συμφερόντων, διαμορφώνοντας κατάλληλες συνθήκες για όλους και ειδικά για τους νέους, τα όνειρα των οποίων συνθλίβονται από τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας που επιβάλει η τρόικα" καταλήγει η ανακοίνωση».