Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 21:08

Σταματά η σίτιση των μαθητών του Μουσικού

Σταματά η σίτιση των μαθητών του Μουσικού

“Φρένο” στη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας έβαλε την Παρασκευή η υφυπουργός Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη συνάντησή της με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Η υφυπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για κάτι τέτοιο, αλλά κι αν υπήρχαν προτεραιότητα θα είχαν τα ολοήμερα σχολεία.
Παράλληλα η κ. Χριστοφιλοπούλου εμφανίστηκε θετική στην ίδρυση και λειτουργία πρότυπου Πειραματικού Σχολείου στην Καλαμάτα. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Νίκα η υφυπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι αν ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεχίσει να φέρνει αντιρρήσεις για κάτι τέτοιο, τότε ένα άλλο σχολείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα μετατραπεί σε Πρότυπο Πειραματικό.
Στη συνάντηση Νίκα – Χριστοφιλοπούλου συζητήθηκαν και τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών, για ορισμένα από τα οποία η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι για κοινωνικούς και παιδαγωγικούς λόγους ενδέχεται να ισχύσουν τα περσινά δεδομένα,  κυρίως σε περιπτώσεις όπου μαθητές καλούνται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως ο δήμαρχος Καλαμάτας μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα για συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο.