Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 16:47

“Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”: “Συνεχίζουν και είναι σε ένα ταξί 3 και 4 μαθητές ΑμεΑ”

Γράφτηκε από την
“Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”: “Συνεχίζουν και είναι σε ένα ταξί 3 και 4 μαθητές ΑμεΑ”

Τη μετακίνηση 4 μαθητών ΑμεΑ με ένα ταξί, παρά την αντίθετη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταγγέλλουν με δήλωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.


Αναλυτικά η δήλωση: "Δεν θέλουμε να προβούμε σε χαρακτηρισμούς διότι θα ήταν πολύ βαρείς. Λέμε μόνο ότι λυπούμεθα πάρα πολύ, διότι συνεχίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο η μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ στα Ειδικά Σχολεία. Συνεχίζουν και είναι σε ένα ταξί 3 και 4 μαθητές ΑμεΑ. Εχουν περάσει 15 ημέρες από τη λήψη της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση της ντροπής. Σκεφτείτε να μην ήταν ομόφωνη η απόφαση πότε θα γινόταν πράξη. Επειδή είναι ντροπή να συνεχίζεται να μεταφέρονται σε ένα ταξί 3 και 4 μαθητές ΑμΕΑ καλούμε την περιφερειακή αρχή και προσωπικά τον περιφερειάρχη να υλοποιήσουν αύριο την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία λέει: “Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 αφού συζήτησε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ΑμεΑ επειδή ομόφωνα εκτιμά ότι είναι επικίνδυνο και ανεπίτρεπτο σε 1 ταξί να μεταφέρονται 3 και 4 μαθητές ΑμεΑ αποφάσισε τα εξής:
1. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με δεδομένο ότι το ΦΕΚ 4899/Β/6-11- 2020, ορίζει «μέχρι και 4 άτομα» και όχι «4 άτομα» το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε: Οι μαθητές ΑμεΑ από σήμερα και στο εξής για τη μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 2 άτομα με 1 ταξί. Για όλους τους άλλους μαθητές η μετακίνησή τους επιτρέπεται όπως ορίζεται από το ΚΟΚ και τις ΚΥΑ για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού». Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εξουσιοδοτεί την Οικονομική Επιτροπή να υλοποιήσει άμεσα την απόφασή του αυτή και να προχωρήσει στη μίσθωση των επιπλέον ταξί.
2. Ζητάει την άμεση τροποποίηση της ΚΥΑ με ΦΕΚ 4899/Β/6-11- 2020, στην ενότητα 19 «Μεταφορές» η οποία αναφέρει: «Μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 4 άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η δυνατότητα του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών». Ως εξής: «Ειδικά για τους μαθητές ΑμΕΑ για τη μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 2 άτομα με 1 ταξί. Για όλους τους άλλους μαθητές η μετακίνησή τους επιτρέπεται όπως ορίζεται από το ΚΟΚ και τις ΚΥΑ για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού»”".


NEWSLETTER