Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 15:18

ΟΧΙ στις ασκήσεις καταστολής πλήθους

Ξεκίνησε  την Τρίτη  7  Ιούνη  και  ολοκληρώθηκε  την Πέμπτη  9-6 η νέα άσκηση συνεκπαίδευσης για την καταστολή πλήθους ανάμεσα σε στρατιωτικά τμήματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ  στο Δροσάτο  Κιλκίς.  Παρόμοια  άσκηση είχε διεξαχθεί και πριν 4 μήνες, το Φλεβάρη. Δεν είναι τυχαίο ότι διεξάγονται σε μια περίοδο που φουντώνουν οι λαϊκές αντιδράσεις ενάντια  στα κυβερνητικά μέτρα.
Το γεγονός αυτό  δείχνει  ξεκάθαρα τον επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα  προσανατολισμό  των Ελληνικών  Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευθύνη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  και της Ν.Δ. εκτρέπονται  από το ρόλο του υπερασπιστή των συνόρων και της άμυνας  της  χώρας και  στρέφονται  κατά  του λαϊκού  κινήματος, αναγορεύοντάς  το  σε  εχθρό.
Ταυτόχρονα,  η  νέα  άσκηση  δείχνει  το μέγεθος της εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά  σχέδια  για  επεμβάσεις και πολέμους. Σήμερα μάλιστα, εκτός συνόρων υπηρετούν πάνω από 2.500 στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με ετήσιο κόστος  300 εκατ. Ευρώ.  Χρήματα  που  οι κυβερνήσεις της χώρας στερούν από τον Ελληνικό λαό, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Πολιτισμό και Αθλητισμό.
Κοινός παρανομαστής αυτών των ασκήσεων και αποστολών είναι το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Αυτό είναι και το δόγμα του Ελληνικού  στρατού που οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας τον θέλουν υπερασπιστή των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Η  Ελληνική  Επιτροπή  για  τη  Διεθνή  Ύφεση  και  Ειρήνη  Αρκαδίας  καταγγέλλει την κυβέρνηση και καλεί το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους για επιστροφή των Ελληνικών Δυνάμεων από τα ιμπεριαλιστικά μέτωπα, για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για την απόκρουση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων  και  της νεολαίας, για  τη  φιλία και  την αλληλεγγύη  των  λαών.

Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας