Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011 21:27

Νέα γενιά ομήρων συμβασιούχων

Νέα γενιά ομήρων συμβασιούχων

 

Νέα γενιά ομήρων συμβασιούχων στο Δημόσιο θα δημιουργήσει το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας του ΟΑΕΔ, ενώ ακόμα δεν έχουν κλείσει οι πληγές των απολυμένων του "Stage" και των συμβασιούχων μερικής απασχόλησης - ορισμένοι εκ των οποίων πήραν βεβαιώσεις απόλυσης μόλις προχθές.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσληφθούν 4.200 άνεργοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου που σε πολλές περιπτώσεις δεν θα ξεπερνά τους 5 μήνες, ενώ η ημερήσια αποζημίωσή τους θα είναι 25 ευρώ. Θα καλύψουν θέσεις σε δήμους, στην Περιφέρεια και σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Είναι προφανές ότι οι προσληφθέντες σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα αποκτήσουν καμία... εργασιακή εμπειρία και ότι προσλαμβάνονται με σκοπό να μειωθούν τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας. Παράλληλα, πολλοί πολιτικοί δεν χάνουν ευκαιρία και υπόσχονται ψιθυριστά μονιμοποίηση στο Δημόσιο, μέσω παράτασης της σύμβασης.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί άνεργοι έχουν ανάγκη το μηνιαίο αυτό εισόδημα των 625 ευρώ και μη έχοντας άλλη επιλογή θα γίνουν οικειοθελώς όμηροι στη γαλέρα της "κοινωνικής" εργασίας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας «είναι μια μορφή "Stage", με πιο αντικειμενικά κριτήρια και με ασφάλιση», ενώ παράλληλα τόνισε: «Τα ζητάει πολύ κόσμος τα 625 ευρώ αυτή την εποχή. Είναι οξυγόνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο Δήμο Καλαμάτας θα προσληφθούν 300 άνεργοι, οι οποίοι θα καλύψουν θέσεις στην καθαριότητα, το πράσινο και τη συντήρηση υποδομών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες απολύθηκαν 400 συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης από τους δήμους της Μεσσηνίας