Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 13:24

Ερώτηση Βελόπουλου για τυποποίηση ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Βελόπουλου για τυποποίηση ελαιολάδου

Ερώτηση με θέμα “Ανεκμετάλλευτη η δυνατότητα τυποποίησης στην αγορά ελαιολάδου”, κατέθεσε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “το ελληνικό ελαιόλαδο παρουσιάζει μεγάλο γευστικό πλούτο, λόγω των ποικιλιών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων των ελαιοκομικών ζωνών της χώρας μας. Ο διεθνής καταναλωτής πρέπει να εξοικειωθεί με αυτό. Η ελληνική παραγωγή είναι πλεονάζουσα, αλλά η αδιάθετη ποσότητα εξάγεται σε χύμα μορφή σε άλλες χώρες. Λιγότερο από το 20% τυποποιείται για εξαγωγή και ως εκ τούτου, δυστυχώς, η διείσδυσή του στις αγορές του εξωτερικού και η αναγνωρισιμότητά του είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, συγκριτικά με άλλων χωρών”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τους υπουργούς: “Θα μεριμνήσετε για το ως άνω θέμα της προώθησης της τυποποίησης, αφού η συσκευασία και το «branding» του ελαιολάδου, παίζουν τεράστιο ρόλο στη διεθνή διάθεση και προώθησή του, γεγονός που είναι τεράστια πρόκληση για πολλούς μικρούς παραγωγούς;”.


NEWSLETTER