Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 14:20

Η ΚΝΕ Μεσσηνίας για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Γράφτηκε από την
Η ΚΝΕ Μεσσηνίας για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

“Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα πανεπιστήμια, όπως ακριβώς έκλεισαν, παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, είναι αντιεπιστημονική και επικίνδυνη για την υγεία και τις σπουδές των φοιτητών” αναφέρει το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή του παρατηρεί πως “με άλλοθι τον μαζικό εμβολιασμό των φοιτητών, η κυβέρνηση απορρίπτει ακόμα και στοιχειώδη μέτρα, όπως τη διενέργεια μαζικών rapid test, μετατρέποντας τα ιδρύματα σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού” και προσθέτει: “Αντί για πρόσληψη υγειονομικών και καθηγητών, επιμένει να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία δεν πρόκειται να μπει στις σχολές, παρά τα κυβερνητικά σχέδια. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας πως η εξ αποστάσεως διδασκαλία πολλών μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου θεωρείται άκυρη, με χιλιάδες φοιτητές να κινδυνεύουν να μην εξεταστούν ή να μην περαστούν οι βαθμολογίες τους στα συγκεκριμένα μαθήματα”.

Το Τ.Σ. Μεσσηνίας της ΚΝΕ απαιτεί: “Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα rapid test στα πανεπιστήμια, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ιδρυμάτων. Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (διά ζώσης με αραίωση τμημάτων, εξ αποστάσεως, απαλλακτικές εργασίες). Να αυξηθούν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς από και προς τις σχολές. Μαγνητοσκόπηση των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων, καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν. Να ανακληθεί η υπουργική απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που έγιναν τηλεματικά. Να χορηγούνται δωρεάν οι μάσκες αυξημένης προστασίας που απαιτούνται. Εκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα πανεπιστήμια. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα ιδρύματα”.


NEWSLETTER