Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 14:16

Εφη Γιαννοπούλου & Ελενα-Ολγα Χρηστίδη: “Ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της Αριστεράς” (βίντεο)

Εφη Γιαννοπούλου & Ελενα-Ολγα Χρηστίδη: “Ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της Αριστεράς” (βίντεο)

Την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και της συνεργασίας των κομμάτων σε προγραμματική βάση, επεσήμαναν χθες οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες της Νέας Αριστεράς Εφη Γιαννοπούλου και Έλενα-Ολγα Χρηστίδη, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα.

Και τόνισαν την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι δύο υποψήφιες συμμετείχαν χθες το βράδυ, σε εκδήλωση με θέμα “Γυναίκες - Ισότητα - Ευρώπη” δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.

Η Ε. Γιαννοπούλου, μεταφράστρια κι επιμελήτρια εκδόσεων, παρατήρησε ότι είναι πολύ κρίσιμες ευρωεκλογές για την Ευρώπη και την Ελλάδα, καταγράφοντας μια σειρά από λόγους.

Σημείωσε την “ανάγκη του διαλόγου για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του χώρου της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς που δεν διευκολύνεται από τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ”.

Δήλωσε ότι “η Νέα Αριστερά είναι ανοιχτή στον διάλογο και σε μια διαδικασία να συνομιλήσει με την κοινωνία και τα κόμματα Αριστεράς και Κεντροαριστεράς” και ζήτησε “να ενισχυθεί η Νέα Αριστερά για να παίξει ρόλο σε αυτή τη συζήτηση και την ανασυγκρότηση”.

Ευχήθηκε “αυτοί που θα εκλεγούν να ζητήσουν καλύτερα πράγματα στην Ευρώπη και την Ελλάδα” κι εκτίμησε ότι “για έγκλημα στα Τέμπη και το κράτος δικαίου η Ευρώπη έπαιξε θετικό ρόλο”.

Η Ε. - Ολ.Χρηστίδη ψυχολόγος, συνιδρύτρια του Orlando LGBT+ έκανε λόγο για το κλίμα αλληλεγγύης στην Καλαμάτα, για δεύτερη φορά για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου την περασμένη Τρίτη στη δίκη των 9 Αιγυπτίων κατηγορουμένων κι εξέφρασε χαρά που αθωώθηκαν.

Επεσήμανε την ανάγκη για  ιδεολογικές μάχες της Αριστεράς στη βάση της καθημερινής ζωής, τις ξεκάθαρες θέσει της Νέας Αριστεράς και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για συνεργασία με άλλα κόμματα, για σημαντικά θέματα (ιδιωτικά πανεπιστήμια, εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη, ακρίβεια, ΕΣΥ). Μίλησε για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρή αριστερή αντιπολίτευση της Νέας Αριστεράς, που θα συνομιλήσει με άλλες δυνάμεις σε προγραμματική βάση.

Τις δύο υποψήφιες προλόγισε η Μελίνα Μαυροειδή.

 

Γ.Σ.