Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 20:11

Το ΚΚΕ για επίσκεψη Κασσελάκη στο Νοσοκομείο

Το ΚΚΕ για επίσκεψη Κασσελάκη στο Νοσοκομείο

 

Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη επικρίνει η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αναφέρει ότι “ο θιασώτης του «το ΝΑΤΟ (σ.σ. που σφάζει λαούς) είναι ιερή αμυντική συμμαχία», του «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια», του «δεν υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισμό» και του «θα σεβαστώ τους δημοσιονομικούς κανόνες», δηλαδή τα ματωμένα πλεονάσματα, τους μισθούς πείνας και τη φοροαφαίμαξη του λαού, το παίζει υπερασπιστής των αδύναμων...Χτες, αυτή η καλοστημένη παράσταση Κασσελάκη δόθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ξέχασε όμως να αναφερθεί στην βασική «υπηρεσία» του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα Υγείας, που ήταν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις - «τομές» που προώθησε ως κυβέρνηση.  Αποτέλεσμα της δικής του κυβέρνησης ήταν ο ιδιωτικός τομέας να θησαυρίζει. Τα «μαγαζιά Υγείας» να αναπτύσσονται και να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, αφού βρήκαν «επενδυτικό χώρο» στα κενά του δημόσιου συστήματος Υγείας, ώστε να προωθήσουν τις μπίζνες τους και την ίδια στιγμή οι κρατικές μονάδες να λειτουργούν όλο και περισσότερο με επιχειρηματικά κριτήρια”.

Η ΤΕ του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τις έντονη κριτική, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε διατρανώνει ότι υπερασπίζεται τη «συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», τον «συμπληρωματικό ρόλο» των ιδιωτών στο κατά τ' άλλα ρημαγμένο από την υποχρηματοδότηση «δημόσιο σύστημα Υγείας», καταλήγει: “Η αλαζονεία και η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, δεν χτυπιέται από τα σόου του Κασσελάκη. Αφού έχουν κοινή στρατηγική την πολιτική της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο με πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, δίνουμε απάντηση στην Ε.Ε. και στην κυβέρνηση, στα υπόλοιπα κόμματα”.