Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 21:24

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜεΡΑ25 Θανάσης Πετράκος: “Να σταλεί ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση”

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜεΡΑ25 Θανάσης Πετράκος: “Να σταλεί ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση”

 

Να σταλεί ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στις δυνάμεις που διοικούν την Ε.Ε. και στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με την υπερψήφιση της πρωτοβουλίας, ζήτησε ο Θανάσης Πετράκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας - ΜεΡΑ25 / Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, στην προεκλογική εκδήλωσή της στην Καλαμάτα, το περασμένο Σάββατο, αλλά και σε συνέντευξη Τύπου, που είχε δώσει νωρίτερα, στο ξενοδοχείο “Rex”.

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέντευξη ο κ. Πετράκος παρατήρησε ότι “γίνεται όλο και πιο αντιδημοκρατική η ΕΕ  με την απαγόρευση εισόδου του Γιάνη Βαρουφάκη στη Γερμανία και με την άρνηση να αυξήσει τον προϋπολογισμό για τους αγρότες και το κοινωνικό ταμείο. Γίνεται όλο και πιο πολεμοχαρής. Πρωθυπουργοί κυβερνήσεων που τη διοικούν, πρωτοστατούν σε μια όξυνση της πολεμικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και οδηγούν στον Γ’ Παγκόσμιο όλεθρο”.

Ζήτησε, επίσης να σταλεί μήνυμα αγανάκτησης και αντίδρασης κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, “που πρωτοστατεί στα πολεμοχαρή σχέδια και είναι Νατοϊκότερος των Νατοϊκών και ο πιο ισχυρός υπερασπιστής της πολιτικής Νετανιάχου”.

Σημείωσε ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια της ακρίβειας και μίλησε για υποκριτική επιστολή Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Πετράκος επεσήμανε ότι με βάση στοιχεία της Eurostat “ο ελληνικός λαός έχει φτωχοποιηθεί, τα χρήματα που παίρνει δεν του φθάνουν για να βγάλει τον μήνα. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στο ό,τι οι πολίτες πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στο νοίκι. Είναι η 2η φτωχότερη χώρα και η Βουλγαρία που είναι η πιο φτωχή, πάει να μας περάσει”.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει την Ενωτική Πρωτοβουλία - ΜεΡΑ25 / Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, γιατί “επιλέξαμε να συμβάλουμε σε μια πρώτη ενότητα δυνάμεων της Αριστεράς. Εχουμε αποδείξει ότι έχουμε συνέπεια λόγων κι έργων. Δεν θα κάνουμε πίσω στις συγκρούσεις που απαιτούνται στην ΕΕ. Εχουμε τηρήσει τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και θα είμαστε συνεπείς, ανυποχώρητοι και ανυπότακτοι”.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι το καρτέλ στην ενέργεια με τους 5 ολιγάρχες λειτουργεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση, ζήτησε να ελεγχθούν και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη κι επεσήμανε πως για τις αυξημένες τιμές ευθύνονται το χρηματιστήριο, τα υπερκέρδη και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Γ.Σ.