Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 18:12

Γούργαρης κατά ΕΕ για την παράκτια αλιεία

Γούργαρης κατά ΕΕ  για την παράκτια αλιεία

«Τελειωτικό χτύπημα στη μικρή παράκτια αλιεία της χώρας μας επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, με πρόσχημα την προστασία των ιχθυαποθεμάτων» υποστήριξε ο περιφερειακός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βαγγέλης Γούργαρης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Την πιο πάνω θέση εξέφρασε ο σύμβουλος κατά τη συζήτηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 - 2020, την οποία και καταψήφισε.

Ο Β. Γούργαρης πρόσθεσε παράλληλα ότι η νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑλΠ) της Ε.Ε. για την εν λόγω περίοδο προβλέπει την ενίσχυση του βιομηχανικού μοντέλου παραγωγής αλιευμάτων και την ταυτόχρονη διάλυση, ουσιαστικά, της παράκτιας και μέσης αλιείας στη χώρα μας.

«Είναι θέατρο και εμπαιγμός να εμφανίζεται η κ. Νικολάκου να διαφωνεί εκ των υστέρων με επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να τρέχει πίσω από την κ. Εύη Τατούλη, που διαφωνεί κι αυτή με την Περιφέρεια και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αλήθεια γιατί τα θυμήθηκε τώρα όλα αυτά; Είναι κάλπικες οι κόντρες με τον κ. Κεγκέρογλου, γιατί είναι στα πλαίσια διαχείρισης μιας άθλιας αντιλαϊκής πολιτικής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Β. Γούργαρης.