Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 09:36

Αναφορά Χαρίτση για Ταχυδρομείο Κορώνης

Γράφτηκε από την
Αναφορά Χαρίτση για Ταχυδρομείο Κορώνης

 

Αναφορά προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με την επιστολή του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για τη λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κορώνης και το αίτημα για επαρκή στελέχωσή του, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην επιστολή ο δήμαρχος τονίζει την αδυναμία λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κορώνης, λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων και του προϊσταμένου του, και αναφέρεται στην αναστάτωση που προκαλεί αυτό στους 10.000 μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Ζητεί δε την άμεση αντικατάσταση των συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων, προκειμένου το συγκεκριμένο κατάστημα να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του.

Στην αναφορά του ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι “το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα Ταχυδρομικά Καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Μελιγαλά και Φιλιατρά και άλλα καταστήματα  στον Νομό Μεσσηνίας. Η εικόνα αυτή ελπίζουμε να μην είναι προάγγελος για κλείσιμο καταστημάτων, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε αρκετές πόλεις της επαρχίας, αλλά και στην πρωτεύουσα (π.χ. Καισαριανή)”. Και παρατηρεί πως “αναμένουμε την απάντηση του υπουργείου στην επιτακτική πλέον ανάγκη στελέχωσης των Ταχυδρομικών Καταστημάτων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα λειτουργίας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πραγματοποιούν μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων προς άλλα καταστήματα, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, για τις συναλλαγές τους”.


NEWSLETTER