Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 21:39

Μεσσηνία: Σαμαρας - Χρυσομάλλης - Μαντάς στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου τέθηκε χθες σε προσκύνημα η σωρός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκε σήμερα, όπως είχε προαναγγελθεί, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία.

Στην κηδεία έδωσαν το “παρών” οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς με τον πρώτο να μεταβαίνει και στο Τατόι, όπου έγινε η ταφή.

Από την πλευρά του ο Περικλής Μαντάς, που κάποιες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, μεταξύ άλλων ανέφερε στο λογαριασμό του στο Facebook: “Η Δημοκρατία μας δεν απειλείται από κανέναν. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε.

Σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών συμμετείχαμε στην εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και όσοι παρευρεθήκαμε εκεί, αντιληφθήκαμε ότι ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή.

Συμμεριζόμενος τη δημόσια δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θεώρησα υποχρέωσή μου να συμμετάσχω, με βάση την κοινωνική και την ανθρώπινη διάσταση.

Ο τέως βασιλιάς υπήρξε ανώτατος άρχοντας της χώρας μας, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ολυμπιονίκης που τίμησε με τις επιδόσεις του τα εθνικά μας χρώματα.

Και σε αυτό το πλαίσιο και μόνο σε αυτό, οφείλουμε να τιμήσουμε τη θέση που κάποτε εκπροσωπήθηκε στο πρόσωπό του.

Πολιτική διάσταση στο ζήτημα είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί, ούτε πρόκειται, να υπάρξει.

Θα πρέπει όλοι και κυρίως η Αριστερά, να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που ορισμένες φορές λαμβάνονται, με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του ελληνικού λαού.

Μια από αυτές τις αποφάσεις ήταν και αυτή που έλαβε η κυβέρνηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΣΟΚ κατά Χρυσομάλλη για τις δηλώσεις του για τον Γιώργο Παπανδρέου (βίντεο)