Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 20:49

Νέο μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προτείνει ο Γιάν. Λαμπρόπουλος

Γράφτηκε από την
Νέο μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προτείνει ο Γιάν. Λαμπρόπουλος

Τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της κατασκευής νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη ζητεί ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο.

 

"Εδώ και μερικά χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν υποδείξει συγκεκριμένο χώρο και είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες ακόμη και οι απαλλοτριώσεις. Υπήρχαν δε δεσμεύσεις από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου για ένταξη και χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια.

Στη συνέχεια υπήρξαν άλλες προτάσεις για την τοποθεσία που θα ανεγείρετο το μουσείο, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις αφού παρήλθαν άπρακτα μερικά χρόνια, πέρασε και το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο και τελειώνει τώρα το ΕΣΠΑ” τονίζει ο βουλευτής. 

 

Γι’ αυτό, “επειδή πρέπει να τελειώνουν πλέον αυτά και να μην χάνονται ευκαιρίες και χρήματα”, ο κ. Λαμπρόπουλος ζητεί από τον υπουργό να γνωστοποιήσει “τι θα πράξει ώστε να τελειώσουν άμεσα οι μέχρι τώρα χρονοβόρες διαδικασίες”, καθώς και αν “θα ενταχθεί τώρα στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη".


NEWSLETTER