Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 11:59

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Στάθης Μπούκουρας

Γράφτηκε από την
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Στάθης Μπούκουρας

Ελεύθερος πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία στη Βουλή σήμερα το απόγευμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, έπειτα από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αποφάσισε να μην παρατείνει την προφυλάκισή του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player. 

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου για εγκληματική οργάνωση βουλευτή και με βούλευμά του διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Στην κρίση των εφετών φαίνεται να αξιολογήθηκε θετικά ότι ο κατηγορούμενος έχει διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, γεγονός που κατά την κρίση τους δεν τον καθιστά ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Με δήλωσή της η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή τονίζει: «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του, τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων. Οι εφέτες καλούνται να αποφανθούν επί της πρότασης που κατέθεσε για την υπόθεση ο εισαγγελέας, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με την οποία έχει εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη 70 κατηγορούμενων μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές του κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER