Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 07:50

Εγκαινιάστηκε το μνημείο των Διόσκουρων στον Άγιο Δημήτριο Μάνης

Τα εγκαίνια του μνημείου των Διόσκουρων, αδελφών της Ωραίας Ελένης που σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκαν στην περιοχή, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον Αγιο Δημήτριο της Μάνης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.


Στην εκδήλωση, αρχικά διαβάστηκε κείμενο του γλύπτη Γιάννη Γκούζου, που φιλοτέχνησε το μνημείο, ένα αυγό στο νησάκι Πέφνος. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα και την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, ενώ ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μύθο των Διόσκουρων και κυρίως στην οπτικοποίηση της μνήμης και της ιστορίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη πλάκας για το έργο στο λιμανάκι και με τον φωτισμό του αυγού - μνημείου στο νησάκι.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προσήλθε προς το τέλος της εκδήλωσης, καθώς βρισκόταν στη μεγάλη φωτιά στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.