Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 16:41

Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και στη Μεσσηνία

 

 

Για μία ακόμη χρονιά, το υπουργείο Πολιτισμού γιορτάζει την Αυγουστιάτικη πανσέληνο διοργανώνοντας εκδηλώσεις και προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο για να απολαύσουν το φως του φεγγαριού.

Οπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, αύριο Κυριακή, 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει την πανσέληνο. Πενήντα δύο από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις. Στη Μεσσηνία ανοιχτό από τις από 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα είναι χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης το Ανάκτορο του Νέστορα 4 χλμ νότια από τη Χώρα, καθώς και το Οχυρό συγκρότημα των Τρουπάκηδων-Μούρτζινων στην Καρδαμύλη έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για το 2021, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας του υπουργείου Πολιτισμού το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων-Μούρτζινων, το οποίο αποτέλεσε στις αρχές του 1821 χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της Επανάστασης.


NEWSLETTER