Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 08:32

Στην Πύλο έγινε ο τερματισμός του 50ού Διεθνούς Ράλι ΦΙΛΠΑ

Γράφτηκε από την
Στην Πύλο έγινε ο τερματισμός του 50ού Διεθνούς Ράλι ΦΙΛΠΑ

Στην Πύλο το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε ο τερματισμός του 50ού Διεθνούς Ράλι ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλιού Αυτοκινήτου), μετά από ένα ενδιαφέρον τουρ σε όλη την Πελοπόννησο.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση του χρόνου, ενώ φέτος γιορτάστηκαν και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Λέσχης.

Τα αυτοκίνητα τερμάτισαν μπροστά από το Δημαρχείο της Πύλου. Στο ράλι συμμετείχαν 83 αντίκες, που είχαν κατασκευαστεί το διάστημα από το 1923 ως 2001. Η διαδρομή συνολικά ήταν 680 χιλμ. και οι οδηγοί ήταν από την Ελλάδα και τις χώρες: Κύπρο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Αγγλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία κ.α. Σε κάθε όχημα υπήρχαν 2 επιβαίνοντες. Πρώτη ήρθε μια “Bugatti” του 1923. Αναμνηστικά δώρα από το δήμο προσέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Χαραμαράς. Το ράλι συνόδευαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Αλεβιζόπουλος και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA Τίντο Μπρέστερς.

Τα παλιά εντυπωσιαακά αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τον Ισθμό και πέρασαν από Αγιο Πέτρο Κυνουρίας, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γερολιμένα, Αρεόπολη, Καλαμάτα, Κορώνη και Μεθώνη. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων και την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.


NEWSLETTER