Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 15:30

Προβολή της ταινίας "Ο Μπαμπάς της Νύφης"

Προβολή της ταινίας "Ο Μπαμπάς της Νύφης"

Την ταινία "Ο Μπαμπάς της Νύφης" θα προβάλει σήμερα στις 9 μ.μ. η Filmhouse - Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μετά το γάμο της κόρης του Κέι (Ελίζαμπεθ Τέιλορ), ο δικηγόρος Στάνλεϊ Μπανκς (Σπένσερ Τρέισι) αναλογίζεται την ημέρα που του ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της κόρης του με τον Μπάκλεί Ντάνσταν (Ντον Τέιλορ) τρεις μήνες πριν. Η ανακοίνωση αυτή, έκανε τον Στάνλεϊ να αισθανθεί άβολα, αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι η κόρη του έχει πλέον φτάσει σε ηλικία γάμου. Παρόλα αυτά ενώ η Έλι (Τζόαν Μπένετ), σύζυγος του Στάνλεϊ ξεκινάει τις προετοιμασίες για το γάμο της Κέι, ο ίδιος παραμένει άγρυπνος τις νύχτες έχοντας το φόβο για το μέλλον της κόρης του. Η εμμονή του Στάνλεϊ για την τύχη της κόρης του, τον καθιστούν πρωταγωνιστή μιας σειράς κωμικοτραγικών καταστάσεων. Η ταινία “Ο Μπαμπάς της Νύφης” είναι κωμωδία παραγωγής 1950, σε σκηνοθεσία Βινσέντε Μινέλι.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Σπένσερ Τρέισι στον κεντρικό ρόλο, η Τζόαν Μπένετ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ντον Τέιλορ, η Μπίλι Μπερκ και ο Λίο Τζ. Κάρολ. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Έντουαρντ Στρίτερ, το οποίο διασκεύασαν για τη μεγάλη οθόνη οι Φράνσις Γκούντριτς και Άλμπερτ Χάκετ. Η ταινία προτάθηκε για τρία βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ και θα ελεύθερη για άτομα κάτω των 18 ετών.