Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 11:01

Συλλογή “Βικτωρία Γ. Καρέλια”: Εκδήλωση για τα μουσειακά εκπαιδευτικά προγράμματα

Συλλογή “Βικτωρία Γ. Καρέλια”: Εκδήλωση για τα μουσειακά εκπαιδευτικά προγράμματα

Eκδήλωση με τίτλο: «Ποιος εκπαιδεύεται από τα μουσειακά εκπαιδευτικά προγράμματα; Ένας απολογισμός - συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων εφαρμογής των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων της Συλλογής “Βικτωρία Γ. Καρέλια”» θα διοργανώσει σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Συλλογής (Σταδίου 64, Καλαμάτα), θα αναδείξει τα οφέλη και τις προκλήσεις από την υλοποίηση των προγραμμάτων με στόχο την αξιολόγηση και ανατροφοδότησή τους.

Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι δημιουργοί τους, Παναγιώτα Παπανικολάου, εκπαιδευτικός και Χριστίνα Παπαδοπούλου, μουσειολόγος.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη ενώ παράλληλα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των συνδέσμων:

Facebook: https://www.facebook.com/vgkareliascollection
Instagram: https://www.instagram.com/vgkareliascollection/

Ανήμερα του εορτασμού ο χώρος της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 9 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τόσο τη μόνιμη έκθεση όσο και την τρέχουσα εικαστική έκθεση «Α. Τάσσος. Χαρακτική 1940-1985» η οποία φιλοξενείται εκεί.